Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2022

Ντόναλντ Τραμπ: τι δουλειά έχουν οι ΗΠΑ στην Ουκρανία;

Ως η μοναδική φωνή της λογικής φαντάζει στις μέρες μας ο Ντόναλντ Τραμπ, που μίλησε κατά της πολιτικής του Τζο Μπάιντεν σε σχέση με την Ουκρανία και την επιθετικότητα που δείχνει έναντι της Ρωσίας.

«Όλοι στην Ουάσιγκτον έχουν πάθει ψύχωση με το πως θα προστατέψουν τα σύνορα της Ουκρανίας, αλλά τα πιο σημαντικά σύνορα του κόσμου δεν είναι της Ουκρανίας, είναι τα σύνορα της Αμερικής, από τα οποία αφήνουμε κόσμο να περνάει χωρίς να έχουμε ιδέα για το ποιοι είναι» είπε Ντόναλντ Τραμπ.

«Πριν στείλει ο Τζο Μπάιντεν στρατιώτες για την υπεράσπιση των συνόρων στην Ανατολική Ευρώπη, θα πρέπει να στείλει στρατιώτες για να υπερασπιστούν τα σύνορά μας εδώ στο Τέξας» τόνισε ο πρώην Αμερικανός Πρόεδρος.

Θυμίζουμε πως η Βουλή των Αντιπροσώπων καθαίρεσε τον Ντόναλντ Τραμπ όταν προσπάθησε να πείσει τον Ουκρανό Πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι να ερευνήσει τις ύποπτες μπίζνες του Χάντερ Μπάιντεν (γιού του Τζο Μπάιντεν) στην Ουκρανία.

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες και σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ των ΗΠΑ, αναζητούν διέξοδο στην διπλωματία και την λογική, αντιλαμβανόμενοι πως η επιθετικότητα των ΗΠΑ ενάντια στη Ρωσία, μόνο δεινά μπορεί να φέρει στην Ευρώπη, ενώ ταυτόχρονα απομακρύνει τη Ρωσία από την Ευρώπη και τη σπρώχνει στην αγκαλιά της Κίνας.

Ο Πρόεδρος της Γαλλίας Εμμάνουελ Μακρόν βρίσκεται στη Μόσχα για συνομιλίες με τον Πρόεδρο Πούτιν, με την ελπίδα να βρεθεί πολιτική λύση στην κρίση της Ουκρανίας.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Γαλλική εφημερίδα Le journal du Dimanche, ο Εμμάνουλ Μακρόν είπε χαρακτηριστικά:
«Δεν είναι ξεκάθαρο ότι ο Ρώσος πρόεδρος έχει αντικειμενικό συμφέρον να εισβάλει στην Ουκρανία βραχυπρόθεσμα, όπως φοβούνται οι Αμερικανοί και ορισμένοι Ευρωπαίοι. Από την άλλη πλευρά, έχει κάθε συμφέρον να κάνει τους ανθρώπους να το πιστεύουν έτσι ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για επαναδιαπραγμάτευση των διεθνών συμφωνιών που επισφραγίστηκαν μετά την πτώση της ΕΣΣΔ. Έχει επίσης συμφέρον να αγοράσει χρόνο και να συνεχίσει να απασχολεί τα πρωτοσέλιδα των παγκόσμιων ΜΜΕ στο πλαίσιο μιας σεναριογραφίας που τον εξυπηρετεί τόσο στη Ρωσική εγχώρια σκηνή όσο και στη διεθνή σκηνή. Ο πολλαπλασιασμός των συνολικών διαβουλεύσεων τον εξυπηρετεί και τον φέρνει, με χαμηλό κόστος, στη θέση ενός ανθρώπου του διαλόγου που θέλει την ειρήνη».

«Ο γεωπολιτικός στόχος της Ρωσίας σήμερα δεν είναι σαφώς η Ουκρανία, αλλά η αποσαφήνιση των κανόνων συμβίωσης με το ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Ο διάλογος δεν πρέπει να περάσει από την αποδυνάμωση κανενός Ευρωπαϊκού κράτους. Η ασφάλεια και η κυριαρχία της Ουκρανίας ή οποιουδήποτε άλλου Ευρωπαϊκού κράτους δεν μπορούν να διακυβευτούν με κανέναν τρόπο, ενώ είναι θεμιτό η Ρωσία να ανησυχεί για τη δική της ασφάλεια» είπε ο Εμμάνουελ Μακρόν.

Αναγνωρίζοντας τις ανησυχίες των «κυρίαρχων Ευρωπαϊκών κρατών που έχτισαν την ανεξαρτησία τους πριν από τριάντα χρόνια και έχουν ζωντανή στη μνήμη τους την τραυματική σχέση με τη Ρωσία», ο Εμμάνουελ Μακρόν είπε ότι πρέπει να προστατευτούν προτείνοντας «μια νέα ισορροπία ικανή να διατηρήσει την κυριαρχία και την ειρήνη τους».

«Αυτό πρέπει να γίνει με σεβασμό στη Ρωσία και κατανόηση των σύγχρονων τραυμάτων αυτού του μεγάλου λαού και αυτού του μεγάλου έθνους» τόνισε ο Γάλλος Πρόεδρος, προσθέτοντας ότι η Ευρώπη χρειάζεται μια «νέα τάξη ... βασισμένη στην βασική αρχή της κυρίαρχης ισότητας των κρατών».

Δυστυχώς, το παγκόσμιο μιντιακό κατεστημένο ήθελε τους Δημοκρατικούς στην εξουσία. Τώρα όμως, για ακόμη μια φορά, οι Δημοκρατικοί δημιουργούν έναν νέο πόλεμο, που ίσως είναι και ο τελευταίος.

Η Ρωσία, δεν είναι ούτε Ιράκ, ούτε Αφγανιστάν. Έχει πυρηνικά όπλα και πανίσχυρο στρατό.

Την ίδια ώρα υπάρχουν όρια στο τι μπορούν να ανεχτούν οι «σύμμαχοι» των Αμερικανών στο ΝΑΤΟ. Ήδη έχουν εκδηλωθεί αντιρρήσεις στο ΝΑΤΟ από την Κροατία και την Ουγγαρία για την πρωτοφανή εκδήλωση υποστήριξης της Ουκρανίας από τις ΗΠΑ και μερικούς ακόμη, σε βάρος του αισθήματος ασφαλείας της Ρωσίας γύρω από τα σύνορά της.

Διαβάστε σχετικά στα άρθρα του CosmoStatus ΕΔΩ και ΕΔΩ.

Επιτέλους κύριοι στις ΗΠΑ, λογικευτείτε! Η Ρωσία δεν είναι ο εχθρός της Δύσης. Άλλοι είναι οι εχθροί του Δυτικού πολιτισμού.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link


Με πληροφορίες από Independent, RT, Euronews και Le Journal Du Dimanche 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου