Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2022

Η Τουρκία έστειλε νέους μισθοφόρους στη Λιβύη

Παρά τις διεθνείς εκκλήσεις για αποχώρηση όλων των ξένων δυνάμεων και των μισθοφόρων από τη Λιβύη, η Τουρκία συνεχίζει να αδιαφορεί για τις εκκλήσεις της διεθνούς κοινότητας και εφαρμόζει τα σχέδιά της χωρίς δισταγμούς.

Έτσι, μια νέα ομάδα 150 Σύριων μισθοφόρων μεταφέρθηκε στη Λιβύη. Οι περισσότεροι από αυτούς είναι μαχητές της ταξιαρχίας Muahmmad Al-Fatih που δραστηριοποιούνται υπό την κάλυψη του Εθνικού Στρατού που υποστηρίζεται από την Τουρκία.

Σύμφωνα με πηγές του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, οι νέοι μισθοφόροι που έφτασαν στην Λιβύη, πλήρωσαν τους αρχηγούς τους, ώστε να τους επιτρέψουν να εγκαταλείψουν τη Συρία για τη Λιβύη, μέσω Αφρίν, βορειοδυτικά του Χαλεπίου.

Μετά την αναστολή μεταφοράς Σύριων μισθοφόρων από και προς τη Λιβύη, οι Τουρκικές δυνάμεις συμφώνησαν να επαναλάβουν τη μεταφορά μαχητών για να μπορέσουν να κάνουν διακοπές!

Στις 4 Φεβρουαρίου, 250 Σύριοι μισθοφόροι που ανήκουν σε διάφορους στρατιωτικούς σχηματισμούς του Εθνικού Στρατού που υποστηρίζεται από την Άγκυρα, έφτασαν στην Τουρκία μετά από παραμονή πολλών μηνών στη Λιβύη. Εν τω μεταξύ, άλλοι 250 μισθοφόροι έφτασαν στη Λιβύη μετά την αναβολή της πτήσης τους από την Τουρκία στις 30 Ιανουαρίου.

Στο μεταξύ παρατηρήθηκε στην επαρχία του Χαλεπίου η είσοδος Τουρκικών οχημάτων που μετέφεραν υλικοτεχνικό και στρατιωτικό εξοπλισμό, οικοδομικά υλικά και τσιμεντόλιθους. Τα οχήματα κατευθύνθηκαν προς το χωριό Al-Sukariyah της Al-Bab ανατολικά του Χαλεπίου, όπου ετοιμάζεται η δημιουργία νέου στρατιωτικού σημείου ελέγχου.

Το χωριό Al-Sukariyah θεωρείται περιοχή λαθρεμπορίου, που διασχίζουν λαθρέμποροι προς τις περιοχές που κρατούνται από στρατιωτικούς σχηματισμούς που υποστηρίζονται από τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF).

Σημειώνεται ότι τα οχήματα που μεταφέρουν τρόφιμα, αυτοκίνητα και άλλα εμπορεύματα, περνάνε λαθραία στην περιοχή, όπου μέλη και διοικητές παρατάξεων κερδίζουν πολλά χρήματα από το λαθρεμπόριο, ενώ σημειώνονται και θάνατοι πολιτών, προφανώς κατά τη διεξαγωγή λαθρεμπορίου.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου