Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019

ΛΕΣ: διορία 3 ημερών στους αντάρτες για να φύγουν από την Τρίπολη και τη Σύρτη

Ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός έδωσε διορία 72 ωρών στους αντάρτες της Μισράτα να εγκαταλείψουν την Τρίπολη και τη Σύρτη.

Όπως έγινε γνωστό από Λιβυκά Μέσα Ενημέρωσης, ο ΛΕΣ ανακοίνωσε πως οι βομβαρδισμοί στόχων στη Μισράτα θα ενταθούν και θα διεξάγονται μέρα και νύχτα.

Ο εκπρόσωπος του ΛΕΣ υποστράτηγος Ahmed Al-Mismari, είπε πως τα μαχητικά αεροπλάνα του ΛΕΣ βομβάρδισαν στόχους στη Μισράτα όπου ήταν αποθηκευμένα Τουρκικά όπλα και εξοπλισμός.

«Ο βομβαρδισμός της Μισράτα θα συνεχιστεί καθημερινά χωρίς διακοπή και εντατικά, συνεχόμενα, μέρα και νύχτα, εάν οι αντάρτες της Μισράτα δεν αποσύρουν τις δυνάμεις τους από την Τρίπολη εντός 3 ημερών, με την διορία να λήγει στις 12 το μεσημέρι της Κυριακής. Εάν η αποχώρηση πραγματοποιηθεί, ο ΛΕΣ δηλώνει πως όσοι αντάρτες αποχωρήσουν από την Τρίπολη και τη Σύρτη προς τη Μισράτα, δεν θα γίνουν στόχος για περίοδο 3 ημερών, ενώ διατηρείται το δικαίωμα για στοχοποίηση οποιουδήποτε νέου εξοπλισμού μεταφερθεί και αποθηκευτεί στη Μισράτα» είπε ο Ahmed Al-Mismari.

Η διορία ανακοινώθηκε μετά την δημοσιοποίηση της απόφασης της Αιγύπτου για αποστολή στρατιωτικής βοήθειας στις δυνάμεις του Χαφτάρ, που μάχονται τη φιλοτουρκική κυβέρνηση του Σαράζ. Η Αίγυπτος θα δανείσει τον ΛΕΣ με ρωσικής κατασκευής άρματα μάχης, ίδια με αυτά που ήδη χρησιμοποιεί ο ΛΕΣ. Μετά την επίτευξη του στόχου που είναι η απελευθέρωση της Τρίπολης, ο ΛΕΣ θα πρέπει να επιστρέψει τα άρματα μάχης στην Αίγυπτο.

Η απόφαση της Αιγύπτου λήφθηκε μετά την ανακοίνωση από την κυβέρνηση Σαράζ πως επικυρώθηκε η συμφωνία στρατιωτικής βοήθειας από την Τουρκία, με εξοπλισμό και άνδρες.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ξεκάθαρη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου