Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019

Ο Σκοπιανός Ακαδημαϊκός Taki Fiti υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει «Μακεδονική» γλώσσα

Ο Πρόεδρος της Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών της Βόρειας Μακεδονίας, Ακαδημαϊκός Taki Fiti, δήλωσε σήμερα πως η γλώσσα της χώρας του προέρχεται από τα Βουλγαρικά και, ουσιαστικά, δεν είναι «Μακεδονική».

Ο Taki Fiti δήλωσε ότι θα συζητήσει με τους συναδέλφους του από τη Βουλγαρική Ακαδημία Επιστημών την άποψή τους ότι ο Χάρτης της «Μακεδονικής» Γλώσσας περιέχει ανακριβείς και απαράδεκτες θέσεις και πρόσθεσε ότι η επίσημη γλώσσα της Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας χρησιμοποιεί ως πρότυπο τη Βουλγαρική γλώσσα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Republika, ο Taki Fiti είπε στους δημοσιογράφους ότι υπάρχουν πληροφορίες πως η άποψη της Βουλγαρικής Ακαδημίας για την προέλευση της γλώσσας της Βόρειας Μακεδονίας δεν υποστηρίζεται από όλους τους Ακαδημαϊκούς, καθώς υπάρχει πολιτική εμπλοκή της Βουλγαρίας, κάτι που δεν είναι σωστό.

«Δεν θα χαλάσουμε τις σχέσεις μας με τη Βουλγαρική Ακαδημία. Θα μιλήσουμε. Έχουμε συμφωνήσει ότι δεν υπάρχουν θέματα που δεν μπορούμε να συζητήσουμε, ακόμα και τα πιο ευαίσθητα» δήλωσε σήμερα ο ακαδημαϊκός Taki Fiti πριν από τον εορτασμό της 100ής επετείου από τη γέννηση του ακαδημαϊκού Ksente Bogoev.

Ο Taki Fiti είπε ότι θα συμβουλευτεί τους ανθρώπους που είναι υπεύθυνοι για τη γλωσσολογία και είναι πιθανόν να καταλήξουν σε μια κοινή θέση.

Σιγά σιγά η αλήθεια θα λάμψει. Η Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας σίγουρα ΔΕΝ είναι Μακεδονία, οι κάτοικοί της ΔΕΝ είναι Μακεδόνες και ΔΕΝ μιλούν την «Μακεδονικής» γλώσσα. Ας ελπίσουμε πως ΔΕΝ είναι πλέον πολύ αργά για να αποκατασταθεί η αλήθεια.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ξεκάθαρη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου