Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019

Τσαβούσογλου: Θα διώξουμε τις ΗΠΑ από το Ιντσιρλίκ

Η Τουρκία θα εξετάσει την πιθανότητα απόσυρσης των Αμερικανικών δυνάμεων από τη βάση του Ιντσιρλίκ, εάν οι ΗΠΑ επιβάλουν κυρώσεις στην Τουρκία εξαιτίας της αγοράς των S-400 από τη Ρωσία, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Μιλώντας στο A Haber ο Τσαβούσογλου είπε πως οι S-400 δεν είναι επιθετικό όπλο αλλά αμυντικό, ενώ η Ρωσία θα προμηθεύσει την Τουρκία με εναλλακτικό αεροπλάνο εάν τελικά δεν της παραδοθούν τα F-35 από τις ΗΠΑ.

Όσον αφορά το θέμα της «συμφωνίας» Τουρκίας – Λιβύης, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου είπε: «Κανείς δεν μπορεί να κάνει εργασίες στην Τουρκική υφαλοκρηπίδα χωρίς την αδειοδότηση από εμάς. Θα το σταματήσουμε εάν συμβεί».

Ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών είπε επίσης πως η Τουρκία είναι έτοιμη να καθίσει στο τραπέζι με την Ελλάδα και να επιλύσει το θέμα της Ανατολικής Μεσογείου με διάλογο.

«Δεν είμαστε υπέρ των εντάσεων, είμαστε υπέρ της προσέγγισης που θα εγγυηθεί τα δικαιώματα και των δύο πλευρών σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο» είπε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, αποκαλύπτοντας πως ο σκοπός της Τουρκίας είναι να σύρει σε διαπραγματεύσεις εφ όλης της ύλης την Ελλάδα, επί μηδενικής βάσεως, με γνώμονα το δίκιο του ισχυρού, όπου ισχυρός είναι αυτός που διαθέτει τον ισχυρότερο στρατό.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ξεκάθαρη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου