Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2019

Πληθαίνουν οι φωνές για exit από την ΕΕ

Μετά την Μεγάλη Βρετανία που διαπίστωσε πως πλέον η ΕΕ δεν λειτουργεί υπέρ των λαών και των κρατών, αλλά σε βάρος των Ευρωπαίων και των κρατών μελών, άλλες δύο χώρες φέρνουν στο τραπέζι την πιθανότητα εξόδου από την Ευρωπαϊκή (δήθεν) Ένωση.

Η πρώτη φωνή εξόδου ανήκει στην Πολωνία, της οποίας το Ανώτατο Δικαστήριο ανακοίνωσε πως οι προτεινόμενες αλλαγές στο δικαστικό σύστημα της χώρας ίσως την αναγκάσουν να αποχωρήσει από την ΕΕ.

Η ανακοίνωση των δικαστών αναφέρει ότι οι προτάσεις της κυβέρνησης απειλούν την υπεροχή του κοινοτικού δικαίου και θα μπορούσαν να αποτελούν απόπειρα ισοπέδωσης του δικαστικού σώματος, αναφέρεται σε δημοσίευμα του BBC.

Σύμφωνα με τις προτάσεις που υπέβαλε η κυβέρνηση της Πολωνίας, οι δικαστές μπορεί να τιμωρούνται για άσκηση «πολιτικής δραστηριότητας».

Σε κάθε δικαστή που αμφισβήτησε τη νομιμότητα ορισμού δικαστών από το Εθνικό Συμβούλιο Δικαστικών Αρχών, θα μπορούσε να επιβληθεί πρόστιμο και σε ορισμένες περιπτώσεις να απολυθεί.

Το κυβερνών κόμμα ισχυρίζεται ότι απαιτούνται αλλαγές στον νόμο για την αντιμετώπιση της διαφθοράς και την αναθεώρηση του δικαστικού συστήματος, για το οποίο υποστηρίζει ότι εξακολουθεί να στοιχειώνεται από την κομμουνιστική εποχή.

Το Ανώτατο Δικαστήριο ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση υπονόμευσε την αρχή της υπεροχής του δικαίου της ΕΕ έναντι του εθνικού δικαίου.

«Οι αντιφάσεις μεταξύ του Πολωνικού δικαίου και του δικαίου της ΕΕ [...] θα οδηγήσουν κατά πάσα πιθανότητα σε παρέμβαση των θεσμικών οργάνων της ΕΕ όσον αφορά την παραβίαση των συνθηκών της ΕΕ και μακροπρόθεσμα θα οδηγήσει στην ανάγκη εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση» αναφέρεται στην ανακοίνωση του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Σε παρόμοια ρότα βρίσκεται πλέον και η Ισπανία, μετά την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου που αφορούσε τους Καταλανούς αυτονομιστές.

Το ακροδεξιό κόμμα VOX της Ισπανίας υποστηρίζει την έξοδο της χώρας από την ΕΕ, επειδή το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποφάσισε πως θα πρέπει να δοθεί ασυλία στον Καταλανό αυτονομιστή πολιτικό Oriol Junqueras και να μην εκτίσει την ποινή φυλάκισης 13 ετών για ανταρσία, αναφέρεται σε δημοσίευμα της Telegraph.

Έτσι, οι Καταλανοί ηγέτες Carles Puigdemont και Antoni Comin που ζουν αυτοεξόριστοι στο Βέλγιο, θα πρέπει να αναλάβουν τις θέσεις τους ως εκλεγμένοι ευρωβουλευτές.

«Η Ισπανία (όπως και άλλες χώρες) δεν θα πρέπει να συμμορφώνονται με τις δικαστικές αποφάσεις που επιτίθενται στην κυριαρχία μας και την ασφάλειά μας» είπε ο Πρόεδρος του VOX, Santiago Abascal.

Το Ευρωπαϊκό κατεστημένο «βαφτίζει» ακροδεξιούς και λαϊκιστές όποιους αντιτίθενται στις κατευθύνσεις που υποχρεώνει τις χώρες μέλη να ακολουθούν. Με τη βοήθεια της προπαγάνδας από την τηλεόραση, το ραδιόφωνο, τις εφημερίδες και το διαδίκτυο, προσπαθεί να επιβάλλει μια Ευρώπη δήθεν ανεκτική και προοδευτική, αλλά στην πραγματικότητα απάνθρωπη, μια Ευρώπη που δεν νοιάζεται για την ευημερία των Ευρωπαίων, αλλά δυστυχώς μια Ευρώπη που νοιάζεται για την ευημερία των λογιστικών αθροισμάτων και των παρανόμως εισερχομένων αλλοδαπών από την Ασία και την Αφρική. Άραγε θα τα καταφέρει;

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ξεκάθαρη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link.



1 σχόλιο: