Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2019

Στη Λιβύη ο Νίκος Δένδιας (φωτογραφίες)

Την Λιβύη επισκέφτηκε σήμερα ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, σε μια προσπάθεια συντονισμού και ανατροπής των πειρατικών σχεδίων της Τουρκίας με την κυβέρνηση του Σάραζ.

Στη Βεγγάζη προσγειώθηκε στις 11 τω πρωί το αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας που μετέφερε τον Έλληνα Υπουργός Εξωτερικών. Στο twitter αναρτήθηκε βίντεο από την άφιξη του Νίκου Δένδια.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιβυκού Εθνικού Στρατού, ο Νίκος Δένδιας επρόκειτο να συναντηθεί με την ηγεσία της ανατολικής Λιβύης. Η επίσκεψη του Έλληνα Υπουργού πραγματοποιείται πιθανώς μετά από πρόταση του Πρόεδρου της Βουλής Agila Saleh, ως αποτέλεσμα της αίτησης της κυβέρνησης του Σαράζ για στρατιωτική υποστήριξη από την Τουρκία.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Νίκος Δένδιας συναντήθηκε με τον επικεφαλής του ΛΕΣ Χαλίφα Χαφτάρ. Η συζήτηση εστιάσθηκε στην κατάσταση στη Λιβύη και στις προοπτικές επίλυσης της κρίσης.

Ο Νίκος Δένδιας εξέθεσε το θέμα των δύο ανυπόστατων συμφωνιών που υπεγράφησαν μεταξύ της Τουρκίας και της κυβέρνησης της Τρίπολης, αναλύοντας τις Ελληνικές θέσεις και αναδεικνύοντας το γεγονός ότι το περιεχόμενο των εν λόγω κειμένων είναι απολύτως αντίθετο στο διεθνές δίκαιο και το διεθνές δίκαιο της θάλασσας.

Ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών τόνισε την ανάγκη πολιτικής λύσης στη κρίση της Λιβύης στο πλαίσιο των προσπαθειών του Ειδικού Εκπροσώπου του ΓΓΗΕ για τη Λιβύη, Gh. Salame και της προγραμματιζόμενης συνάντησης στο Βερολίνο.

Στη συνέχεια ο Υπουργός Εξωτερικών μετέβη στο Κάιρο για συνάντηση με τον ομόλογό του Σάμεχ Σούκρι και αμέσως μετά θα μεταβεί στη Λάρνακα για να συναντηθεί με τον Κύπριο Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Χριστοδουλίδη.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ξεκάθαρη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου