Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2019

Οι δυνάμεις του Χαφτάρ φτάνουν στο κέντρο της Τρίπολης

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που φτάνουν από την Τρίπολη, οι δυνάμεις τους Λιβυκού Εθνικού Στρατού έχουν φτάσει σχεδόν στο κέντρο της Τρίπολης, ενώ η τύχη του Σάραζ δεν είναι γνωστή.

Όπως μεταδίδει το Address Libya, ο εκπρόσωπος του ΛΕΣ (δυνάμεις Χαφτάρ) Ahmed al-Mismari δήλωσε πως οι δυνάμεις του ΛΕΣ απέχουν λιγότερο από 300 μέτρα από το κέντρο της Τρίπολης.

Ο Ahmed al-Mismari επιβεβαίωσε πως ο στρατός «έφτασε σε σημαντικά σημεία και μπορεί να ολοκληρώσει την επίθεση φτάνοντας στην καρδιά της Τρίπολης και να εξουδετερώσει τους τρομοκράτες και τους εξτρεμιστές αντάρτες».

«Ο στρατός ενισχύει τον έλεγχο σε μεγάλες αποστάσεις στον δρόμο προς το αεροδρόμιο και έχει προχωρήσει στην Saladin και βρίσκεται 300 μέτρα από την al-Habda, που είναι το κέντρο της Τρίπολης. Ο στρατός προχωρά στην εκκαθάριση και την εξασφάλιση δημοσίων και ιδιωτικών θεσμών, ενώ ανέλαβε τη διοίκηση των γραφείων τους Γενικού Επιτελείου, τα στρατόπεδα Naqlia και Hamza, των μεγαλυτέρων στη Τρίπολη». Ο Ahmed al-Mismari πρόσθεσε πως ο ΛΕΣ ανέλαβε την διοίκηση και της Αστυνομικής Ακαδημίας.

Στο μεταξύ, ένα Tweet από το Libya Review κάνει λόγο για μια πτήση ενός Airbus A320 των Λιβυκών αερογραμμών που αναχώρησε από το αεροδρόμιο Maetiga της Τρίπολης και προσγειώθηκε στο Χίθροου του Λονδίνου. Το περίεργο στην πτήση είναι πως η ΕΕ απαγορεύει τις πτήσεις των Λιβυκών αερογραμμών στην ΕΕ. Έτσι υπάρχουν υποψίες πως μπορεί να διέφυγε ο Fayez al-Sarraj που υπέγραψε τις παράνομες συμφωνίες με την Τουρκία.

Σήμερα, ο Abdullah al-Thani, πρωθυπουργός της προσωρινής κυβέρνησης της Βεγγάζης, ζήτησε από τους Άραβες ηγέτες να αποσύρουν την αναγνώρισή τους στην κυβέρνηση της Τρίπολης του Fayez al-Sarraj.

«Καλούμε τον Αραβικό Σύνδεσμο να προχωρήσει σε έκτακτη συνεδρίαση ως απάντηση στις Τουρκικές απειλές εναντίον της Λιβύης και να αποσύρει την αναγνώρισή του στην μη συνταγματική κυβέρνηση της Εθνικής Συμφωνίας που προσπαθεί να παραδώσει την Λιβύη στην αποικιοκρατία» αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Abdullah al-Thani.

Στο μεταξύ στην Κύπρο βρέθηκε ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου Fathi Al-Marimi, ο οποίος συνοδευόταν από πολλούς Λίβυους βουλευτές.

Ο Πρόεδρος της Βουλής της Κύπρου Δημήτρης Συλλούρης είπε πως η Κύπρος υποστηρίζει τον ΛΕΣ στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας και των ανταρτών και πρόσθεσε πως υποστηρίζει την έκκληση της άρσης της διεθνούς αναγνώρισης της κυβέρνησης Σαράζ.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ξεκάθαρη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου