Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019

DW: Η Ελλάδα περιμένει 100.000 νέους μετανάστες το 2020

Άνθρωποι που αναζητούν άσυλο συνεχίζουν να φτάνουν στα Ελληνικά νησιά, καθώς η κρίση χειροτερεύει. Η Ελληνική κυβέρνηση προβλέπει 100.000 νέες αφίξεις από την Τουρκία για το 2020.

Το δημοσίευμα της Deutsche Welle είναι ανησυχητικό για το μέλλον της Ελλάδας, καθώς είναι πλέον παραδεκτό από Ελληνικής και Ευρωπαϊκής πλευράς πως το 2020 θα εισέλθουν παράνομα στην Ελλάδα 100.000 άνθρωποι.

Οι άνθρωποι αυτοί θα προστεθούν στις ήδη υπεργεμάτες δομές φιλοξενίας που υπάρχουν στα Ελληνικά νησιά, δημιουργώντας τεράστια προβλήματα στον τοπικό πληθυσμό, που σταδιακά μεταμορφώνεται σε μειοψηφία μέσα στην Ελλάδα!

Ο Μάνος Λογοθέτης, κυβερνητικός επίτροπος μετανάστευσης είπε σήμερα στο Γερμανικό Funk media group πως «η κρίση συμβαίνει τώρα και είναι σοβαρή».

Τους τελευταίους 6 μήνες, 45.000 μετανάστες εισήλθαν παράνομα στην Ελλάδα, αναγκάζοντας τον Μάνο Λογοθέτη να παραδεχτεί πως η κατάσταση είναι πιο κρίσιμη από το 2015, όταν ο πόλεμος στη Συρία βρισκόταν στο αποκορύφωμά του.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, σήμερα στη Μόρια της Λέσβου και στο Βαθύ της Σάμου βρίσκονται περισσότεροι από 41.000 άνθρωποι. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό παράνομων μεταναστών από την εφαρμογή της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας το 2016.

Το 2015, οι μετανάστες που εισέρχονταν στην Ελλάδα συνέχιζαν το ταξίδι τους προς την Ευρώπη. Σήμερα αυτό είναι αδύνατο και μένουν εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα.

Η Ελληνική κυβέρνηση ανακοίνωσε πρόσφατα την πρόθεσή της να απελαθούν στην Τουρκία 10.000 παράνομοι μετανάστες, αλλά για να πραγματοποιηθεί η πρόθεση, θα χρειαστούν 270 υπάλληλοι που θα εργάζονται στον έλεγχο των αιτήσεων ασύλου.

Επιπρόσθετα, η Ελληνική κυβέρνηση θέλει να χτίσει νέα κέντρα υποδοχής στα 5 νησιά που δέχονται τους περισσότερους μετανάστες από την Τουρκία.

Σύμφωνα με το Funk media group που επικαλείται στοιχεία από το Ευρωπαϊκό Γραφείο Ασύλου EASO, παρά την αυξανόμενη κρίση, το 2019 η Γερμανία έστειλε στην Ελλάδα λιγότερους αξιωματούχους για να βοηθήσουν. Συγκεκριμένα, το 2019, η Γερμανία έστειλε 80 υπαλλήλους, ενώ το 2018 είχε στείλει 124 και το 2017 είχε στείλει 130.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ξεκάθαρη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου