Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019

Βορίδης: 10.000 παράνομοι μετανάστες θα επαναπροωθηθούν

Στο σχέδιο της κυβέρνησης για την διαχείριση του προσφυγικού - μεταναστευτικού ζητήματος αναφέρθηκε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκης Βορίδης από τα Γρεβενά.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων,  μιλώντας σε εκδήλωση της τοπικής νομαρχιακής επιτροπής της ΝΔ ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, κάλεσε τους πολίτες «να εμπιστευθούν το σχέδιο της κυβέρνησης για την διαχείριση του μεταναστευτικού» και προανήγγειλε ότι «το 2020 η κυβέρνηση μας θα επαναπροωθήσει 10.000 παράνομους μετανάστες».

«Θα φτιάξουμε κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα και θα καταφέρουμε να εκτονώσουμε αυτή την κρίση» είπε χαρακτηριστικά ο Μάκης Βορίδης.

Ο Υπουργός τόνισε ότι «δεν περιμέναμε ότι θα είχαμε αυξημένες ροές με το που αναλάβαμε την διακυβέρνηση της χώρας» και ζήτησε από τους πολίτες να κάνουν υπομονή γιατί «η κυβέρνηση διαχειρίζεται το μεταναστευτικό μ' ένα σύστημα που είναι φτιαγμένο από τον ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο έλεγε ότι δεν γίνεται καμία επαναπροώθηση δεν γυρνά κανείς πίσω».

Αναφερόμενος στους πολίτες και στις τοπικές κοινωνίες που διαμαρτύρονται για την εγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών ο Υπουργός τόνισε ότι εμείς «θα υπερασπιστούμε ηθικά το κόσμο που διαμαρτύρεται γιατί όλοι αυτοί δεν είναι ρατσιστές, ούτε ξενόφοβοι, είναι πολίτες που αγαπάνε την πατρίδα τους και τους λέμε απλά ότι χρειαζόμαστε χρόνο για την υλοποίηση των προθέσεων μας».

Αυτό που δεν διευκρίνισε ο Υπουργός της ΝΔ είναι τι ακριβώς εννοεί όταν μιλά για «επαναπροώθηση» των παράνομων μεταναστών.
Αν εννοεί επιστροφή τους στην Τουρκία, μάλλον δεν γνωρίζει τι εστί Τουρκία.
Αν εννοεί απέλαση, δηλαδή επιστροφή στις πατρίδες τους, τότε καλό θα είναι να εξηγήσει πως θα αναγκάσει χώρες όπως το Πακιστάν να δεχτούν πίσω τους πολίτες τους, όταν είναι γνωστό πως τα προηγούμενα χρόνια το Πακιστάν δεν επέτρεπε ούτε την αποβίβαση των Πακιστανών από τα αεροπλάνα που προσγειώνονταν στο Καράτσι και τις άλλες πόλεις της χώρας, που μετέφεραν Πακιστανούς που είχαν απελαθεί.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ξεκάθαρη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link.



Διαβάστε επίσης:
Το Πακιστάν αρνείται τον επαναπατρισμό μεταναστών από την Ελλάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου