Σάββατο 19 Μαρτίου 2022

Στην 58η θέση η Ελλάδα στον δείκτη ευτυχίας…

Εκεί που οι Έλληνες κάποτε ήταν ένας γενικά ευτυχισμένος λαός, εκεί που η χαρά, το γέλιο και η διασκέδαση ήταν καθημερινότητα, κατάφεραν οι ξένοι και οι ντόπιοι υποτακτικοί τους να μας κάνουν δυστυχισμένους.

Γιατί η 58η θέση ανάμεσα σε 146 ώρες που ήταν δυνατή να γίνει η μέτρηση ευτυχίας, δεν είναι καθόλου καλή. Τι έχουν να πουν οι διάφορες οργανώσεις και οι ΜΚΟ; Τι έχουν να πουν τα κόμματα; Τι έχουν να πουν οι θεσμοί; ΤΙΠΟΤΑ. Η απόλυτη σιωπή γι' αυτό το τόσο σοβαρό θέμα.

Η έρευνα ευτυχίας των λαών για το 2022, είναι επίσημη, γίνεται από την εταιρεία Gallup και δημοσιεύτηκε πριν λίγες ημέρες. Μπορείτε να διαβάσετε τις λεπτομέρειες ΕΔΩ.

Στην έρευνα υπολογίζονται στοιχεία από το ΑΕΠ, την αγοραστική ικανότητα, το προσδόκιμο υγιούς ζωής, η κοινωνική υποστήριξη, δηλαδή το εάν σε περίοδο κρίσης οι κάτοικοι έχουν φίλους ή συγγενείς που μπορούν να στραφούν και να βασιστούν στη βοήθειά τους, η ελευθερία στο να κάνουν επιλογές για τη ζωή τους, το εάν μπορούν και πόσο συχνά να δίνουν χρήματα σε φιλανθρωπίες, η αίσθηση ύπαρξης διαφθοράς στον δημόσιο τομέα, στους πολιτικούς, αλλά και στον ιδιωτικό τομέα και τέλος η ψυχολογία των κατοίκων των χωρών που αφορά το πόσο συχνά γελάνε, πόσο συχνά μαθαίνουν για κάτι ενδιαφέρον και γενικά η θετική ή η αρνητική αίσθηση που έχουν για την ζωή τους.

Οι πιο ευτυχισμένοι είναι οι κάτοικοι της Φινλανδίας, με την δεκάδα να συμπληρώνουν οι κάτοικοι της Δανίας, της Ισλανδίας, της Ελβετίας, της Ολλανδίας, του Λουξεμβούργου, της Σουηδίας, της Νορβηγίας, του Ισραήλ και της Νέας Ζηλανδίας.

Οι κάτοικοι του Κοσόβου βρίσκονται στην 32η θέση, της Κύπρου στην 41η και της Ελλάδας στην 58η.

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί η αναφορά στην «Βόρειο Κύπρο» που βρίσκεται στην 79η θέση, λες και πρόκειται για αναγνωρισμένο κράτος από τον ΟΗΕ και όχι για παράνομα κατεχόμενη περιοχή της Κύπρου από την Τουρκία μετά την εισβολή του 1974.

Η Ρωσία βρίσκεται στην 80η θέση, η Βόρεια Μακεδονία στην 89η, η Αλβανία στην 90η, η Ουκρανία στην 98η, η Τουρκία στην 112η και στην τελευταία θέση, την 146η το Αφγανιστάν.

Τελικά, τα 500 ευρώ το μήνα, ο ήλιος, η θάλασσα και ο τουρισμός, ΔΕΝ φέρνουν την ευτυχία…

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου