Τετάρτη 2 Μαρτίου 2022

Τουρκία: λόγω εθνικών συμφερόντων, δεν θέτουμε κυρώσεις στην Ρωσία και πουλάμε Bayraktar στην Ουκρανία

Η Τουρκία, δεν είναι μόνο ο επιτήδειος ουδέτερος σε σχέση με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, αλλά αδιαφορεί για την τήρηση κοινής γραμμής με τις υπόλοιπες συμμαχικές χώρες στο ΝΑΤΟ, λόγω εθνικού συμφέροντος!

Ο σύμβουλος και δεξί χέρι του Ταγίπ Ερντογάν, ο Ιμπραήμ Καλίν, σε τηλεοπτική του συνέντευξη μίλησε ξεκάθαρα για το πως αντιλαμβάνεται τις σχέσεις της η Τουρκία με το ΝΑΤΟ, τη Ρωσία και την Ουκρανία.

Σε αντίθεση με άλλες χώρες που δηλώνουν ότι είναι «προβλέψιμος και αξιόπιστος σύμμαχος» των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ (κατά δήλωση του ιδίου του πρωθυπουργού τους εντός του Λευκού Οίκου), η Τουρκία θέτει πάνω από τις συμμαχίες το εθνικό της συμφέρον και επομένως δεν είναι ούτε προβλέψιμη, ούτε αξιόπιστη σύμμαχος, κάτι που οι σύμμαχοί της ανέχονται!

Ο Ιμπραήμ Καλίν είπε ότι ο πλήρης αποκλεισμός ανθρώπων που δεν έχουν άμεση σχέση με τον πόλεμο, όπως επιστημόνων και αθλητών, δεν είναι κάτι καλό.

Ο σύμβουλος του Τούρκου Προέδρου είπε πως δεν έχει υπάρξει αίτημα προς την Τουρκία για επιβολή κυρώσεων στην Ρωσία, αλλά η χώρα του εφαρμόζει κυρώσεις στο πλαίσιο του ΟΗΕ, ενώ στις διμερείς, τριμερείς ή με πλειοψηφία κυρώσεις, η Τουρκία κινείται ανάλογα με την κάθε περίπτωση.

«Εμείς δεν έχουμε κάποιο σχέδιο για εφαρμογή κυρώσεων προς τη Ρωσία. Αυτό γίνεται καθώς είναι ζήτημα εθνικών συμφερόντων μας. Παίρνουμε φυσικό αέριο, υπάρχουν τα έσοδα από τον τουρισμό, οι τουριστικές σχέσεις που έχουμε, η γεωργία, όπως και οι εμπορικές μας σχέσεις. Δεν προτιθέμεθα να κάνουμε κάποιο βήμα το οποίο θα βλάψει τη χώρα μας. Επιπλέον, θα πρέπει να υπάρχει και κάποιος που να μπορεί να μιλήσει με τη Ρωσία. Αν όλοι κόψουν τις γέφυρες, ποιος θα μιλήσει με την Ρωσία; Όπως μου έχουν πει ακόμη και Δυτικοί φίλοι μας, είναι πολύ σημαντικό, τα κανάλια επικοινωνίας με τη Ρωσία να παραμένουν ανοιχτά. Γι’ αυτό εμείς, για να διατηρηθούν αυτά τα κανάλια επικοινωνίας ανοιχτά, δεν σχεδιάζουμε κάποιο πακέτο κυρώσεων» είπε χαρακτηριστικά ο Ιμπραήμ Καλίν.

Η Τουρκία βάζει το εθνικό της συμφέρον, πάνω από το συμφέρον του ΝΑΤΟ. Και καλά κάνει, αφού το ΝΑΤΟ ανέχεται αυτή τη συμπεριφορά. Αντίθετα, η Ελλάδα έχει συνταχθεί πλήρως με τις ΝΑΤΟϊκές προσταγές, έχει επιβάλλει κυρώσεις στην Ρωσία, έχει κλείσει τον εναέριο χώρο της για τα Ρωσικά αεροσκάφη, έστειλε στρατιωτικό εξοπλισμό στην Ουκρανία με C-130 με τη συνοδεία του Αναπληρωτή Υπουργού Άμυνας, ενώ απαγόρεψε ακόμη και πολιτιστικές παραστάσεις, επειδή προέρχονται από τη Ρωσία.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού, «Η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, έδωσε σήμερα οδηγίες να ανασταλεί οποιαδήποτε υλοποίηση, συνεργασία, προγραμματισμός ή συζήτηση εκδηλώσεων με ρωσικούς πολιτιστικούς οργανισμούς. Σημειώνεται ότι η ήδη αναβληθείσα εκδήλωση του Gala Όπερας που ήταν προγραμματισμένη για την Πέμπτη 3 Μαρτίου, ακυρώνεται, όπως και η μετάδοση της παράστασης «Η Λίμνη των Κύκνων», στο πλαίσιο του κύκλου The Bolshoi Ballet Live from Moscow, την Κυριακή 6 Μαρτίου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών / Megaron – The Athens Concert Hall».

Οι παγκόσμιες ομοσπονδίες όλων των αθλημάτων, έχουν αρχίσει να αποκλείουν τις Ρωσικές ομάδες από όλες τις αθλητικές διοργανώσεις, ενώ όλες οι προγραμματισμένες αθλητικές διοργανώσεις στη Ρωσία, δεν θα γίνουν.

Την ίδια ώρα, η Τουρκία προμηθεύει την Ουκρανία με επιπλέον οπλισμένα Μη Επανδρωμένα Αεροσκάφη τύπου Bayraktar.

Ο Ουκρανός πρέσβης στο Λονδίνο, δήλωσε ότι η Ουκρανία είχε ήδη έρθει σε επαφή με Τούρκους αξιωματούχους για να αγοράσει περισσότερα μη επανδρωμένα αεροσκάφη Bayraktar TB2 εν μέσω της Ρωσικής εισβολής, ανέφερε η Τουρκική έκδοση του BBC.

«Είμαστε σε επαφή με την Τουρκία. Η Τουρκία μας παρέχει αυτά τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, αλλά απέχουμε ακόμα πολύ από το να τα χρησιμοποιήσουμε αποτελεσματικά. Δεν έχουμε φτάσει σε επαρκή κλίμακα. Έχουμε αρκετούς χειριστές drone που αυτή τη στιγμή εκπαιδεύονται στην Τουρκία» είπε ο Ουκρανός πρέσβης.

Τα περισσότερα Ουκρανικά drone Bayraktar TB2 καταστράφηκαν από τους Ρώσους την πρώτη μέρα της εισβολής στην Ουκρανία. Παρόλα αυτά, τις τελευταίες ημέρες έχουν εμφανιστεί στο διαδίκτυο βίντεο όπου πιθανότατα Ουκρανικά Bayraktar καταστρέφουν Ρωσικές στρατιωτικές φάλαγγες.

Τον Οκτώβριο του 2021, η Τουρκία και η Ουκρανία συμφώνησαν για συμπαραγωγή των Bayraktar στην Ουκρανία, για τις ανάγκες της χώρας.
Διαβάστε σχετικά στο άρθρο του CosmoStatus ΕΔΩ.

Η Τουρκία προσπαθεί να διατηρήσει καλές σχέσεις με όλους: με το ΝΑΤΟ, με τη Ρωσία και με την Ουκρανία. Η Τουρκία θέτει το Εθνικό της Συμφέρον πάνω απ’ όλα. Αντίθετα, η Ελλάδα, χωρίς να εξετάσει το πως θα είναι οι μακροχρόνιες σχέσεις της με την Ρωσία, από την οποία περίμενε εκατομμύρια τουρίστες το καλοκαίρι του 2022, περίμενε να πουλήσει προϊόντα αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ και προμηθεύεται μεγάλες ποσότητες φυσικού αερίου, προχώρησε σε επιβολή κυρώσεων και σε άλλες κινήσεις, λες και πρόκειται για την Βόρειο Κορέα ή κάποια χώρα της Λατινικής Αμερικής, με την οποία δεν διατηρεί καμία σχέση! Γιατί; 

Η Ελλάδα δεν θα έπρεπε να στείλει στρατιωτικό εξοπλισμό στην Ουκρανία. Μόνο ανθρωπιστική βοήθεια. Όσο περισσότερα τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης και φάρμακα μπορεί η Ελλάδα να στείλει στην Ουκρανία, ας τα στείλει. Όχι όπλα. Το κλείσιμο του εναέριου χώρου της Ελλάδας για τα Ρωσικά αεροσκάφη, θα έχει ως αποτέλεσμα όλοι οι Ρώσοι Τουρίστες να κατευθυνθούν στην Τουρκία. 

Αλλά, αυτά παθαίνει κανείς, όταν οι δήθεν εκσυγχρονιστές που κυβέρνησαν τη χώρα, αποφάσισαν την αποβιομηχάνισή της και έδωσαν επιδοτήσεις για να φύγουν τα εργοστάσια από την Ελλάδα και να πάνε σε άλλες Βαλκανικές χώρες. Οι ίδιοι εκσυγχρονιστές, αποφάσισαν την στροφή στις υπηρεσίες, δηλαδή στην μετατροπή των Ελλήνων στα γκαρσόνια της Ευρώπης για τους Ευρωπαίους. Αλλά, όταν οι Ευρωπαίοι δεν έρχονται στην Ελλάδα λόγω κορωνοϊού ή πολέμου, τα γκαρσόνια μένουν άνεργα!

Επιβάλλεται η αλλαγή πολιτικής και η επανασύσταση της Ελληνικής βιομηχανίας και της Ελληνικής πρωτογενούς παραγωγής, ώστε η Ελλάδα να καταστεί και πάλι αυτάρκης σε παραγωγή τροφίμων και ταυτόχρονα να δουλέψουν οι Έλληνες. 
Δεν μπορεί να είμαστε μόνο οι υπηρέτες των ξένων τουριστών. 

Οι Έλληνες πολιτικοί θα πρέπει επιτέλους να βάλλουν το Εθνικό Συμφέρον πάνω από το συμφέρον των «συμμάχων» της Ελλάδας.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου