Πέμπτη 17 Μαρτίου 2022

Μητσοτάκης: εκμετάλλευση των κοιτασμάτων φυσικού αερίου (video)

Η αδικαιολόγητη και παράλογη αύξηση των τιμών στο φυσικό αέριο, στο πετρέλαιο και το ηλεκτρικό ρεύμα, φαίνεται πως ξύπνησε την κυβέρνηση και την ανάγκασε να αλλάξει τακτική σε σχέση με την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων φυσικού αερίου και πετρελαίου που υπάρχουν στο υπέδαφος της Ελλάδας στην ξηρά και την θάλασσα.

Από την ώρα που η παρούσα κυβέρνηση ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας διαπιστώθηκε κωλυσιεργία στην αξιοποίηση των κοιτασμάτων φυσικού αερίου και πετρελαίου που υπάρχουν στο υπέδαφος της χώρας. 

Αποκορύφωμα της άρνησης της κυβέρνησης να αξιοποιήσει, προς όφελος του Ελληνικού λαού, τα επιβεβαιωμένα κοιτάσματα, ήταν η συνέντευξη του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια τον Απρίλιο του 2021, στην οποία δήλωνε την πρόθεση της Ελλάδας να μην γίνει παραγωγός χώρα, αλλά να συνεχίσει να αγοράζει φυσικό αέριο και πετρέλαιο.

Για το θέμα διαβάστε στο άρθρο του CosmoStatus ΕΔΩ.

Στην χθεσινή του ομιλία προς τον Ελληνικό λαό, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, προχώρησε σε αναθεώρηση αυτής της άποψης, καθώς μίλησε για «αξιοποίηση των εθνικών κοιτασμάτων φυσικού αερίου».

Συγκεκριμένα ο Πρωθυπουργός είπε:

«Τέλος, διεκδικούμε την ενεργειακή μας αυτάρκεια. Αυτό σημαίνει επενδύσεις σε Ανανεώσιμες Πηγές, ξεπερνώντας κάθε γραφειοκρατικό εμπόδιο. Ανάπτυξη ηλεκτρικών διασυνδέσεων με κράτη όπως η Αίγυπτος. Μετατροπή της πατρίδας μας σε πύλη εισόδου υγροποιημένου φυσικού αερίου. Προγράμματα εξοικονόμησης ενέργειας και αντικατάστασης των παλαιών συσκευών. Και, ασφαλώς, αξιοποίηση των εθνικών κοιτασμάτων φυσικού αερίου με οικονομικό ενδιαφέρον. Για το θέμα αυτό θα υπάρξουν σύντομα και νέες ανακοινώσεις».

Δείτε το βίντεο με το σχετικό απόσπασμα της ομιλίας του Πρωθυπουργού ΕΔΩ

Πράγματι, αναμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις νέες ανακοινώσεις για την (επιτέλους) εκμετάλλευση των κοιτασμάτων φυσικού αερίου και πετρελαίου, που (επιβεβαιωμένα) υπάρχουν στο υπέδαφος της Ελλάδας σε ξηρά και θάλασσα, αξίας 1 ως 3 τρισεκατομμυρίων ευρώ.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου