Πέμπτη 31 Μαρτίου 2022

Μια πολύ ενδιαφέρουσα δημοσκόπηση της MRB για τον πόλεμο

Η άποψη των Ελλήνων ζητήθηκε από την εταιρεία MRB για τα όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία. Τα αποτελέσματα θα πρέπει να προβληματίσουν όχι μόνο όσους βρίσκονται στην διακυβέρνηση της χώρας, αλλά και όσους θέλουν να την κυβερνήσουν.

Θα μας επιτρέψετε να χαρακτηρίσουμε τον τρόπο παρουσίασης του πολέμου στην Ουκρανία ως Δυτική προπαγάνδα και πλύση εγκεφάλου προς τον Ελληνικό λαό, που όμως δεν φαίνεται να έχει τα αποτελέσματα που επιθυμούν όσοι βρίσκονται από πίσω, με σκοπό την πλήρη και άνευ όρων ταύτιση των Ελλήνων με τα συμφέροντα των Δυτικών, που πολλές φορές έρχονται σε αντίθεση με τα συμφέροντα της Ελλάδας.

Πριν αναφωνήσετε «στην πυρά ο αρθρογράφος» και άλλα γραφικά του τύπου «ψεκασμένος, ψέκι, ρωσόφιλος» κλπ θα σας ζητούσαμε να κοιταχτείτε στον καθρέφτη και αφού βεβαιωθείτε ότι δεν φοράτε κομματικές παρωπίδες και έχετε ανοιχτό μυαλό, να συνεχίστε την ανάγνωση του άρθρου. Το θέμα δεν είναι ποιος έχει δίκιο, αλλά τι πιστεύει ο λαός και αν συμφωνεί με τους χειρισμούς της κυβέρνησης.

Εάν εμπιστευόμαστε τον κυρίαρχο Ελληνικό λαό, εάν οι Έλληνες ζουν στην αρχαιότερη Δημοκρατία του κόσμου και εφόσον στην Ελλάδα ο καθένας είναι ελεύθερος να πιστεύει ό,τι θέλει και να εκφράζει την γνώμη του, τότε θα πρέπει όλοι (μάς αρέσουν δεν μάς αρέσουν) να σεβαστούμε τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης.

Σύμφωνα με την MRB σε δείγμα 1000 Ελλήνων:

- το 43,4% είναι εντελώς εναντίον της Ρωσικής επέμβασης στην Ουκρανία και την θεωρεί απολύτως αδικαιολόγητη.

- το 42,8% είναι εναντίον της επέμβασης, αλλά αναγνωρίζει ότι η Ρωσία σε κάποια πράγματα έχει δίκιο και εύλογες ανησυχίες.

- το 8,1% αναγνωρίζει ότι η Ρωσία έχει σοβαρούς λόγους να επέμβει στην Ουκρανία και την στηρίζει.

Άρα, το 50,9% των Ελλήνων, αναγνωρίζει κάποια δίκια στη Ρωσία, που έρχεται σε αντίθεση με την πλήρη ταύτιση της κυβέρνησης με τα λεγόμενα της ΕΕ, των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.

- το 85,4% των Ελλήνων συμφωνεί με την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ουκρανία.

- το 73,2% των Ελλήνων διαφωνεί με την αποστολή όπλων και πυρομαχικών στην Ουκρανία.

Επομένως, η κυβέρνηση κακώς έστειλε όπλα στην Ουκρανία, καθώς αυτό έρχεται σε αντίθεση με την βούληση του Ελληνικού λαού.

Στην δημοσκόπηση ζητήθηκε η αξιολόγηση κρατών, οργανισμών και ηγετών. Αναμενόμενη ήταν η θετική άποψη για τη Γαλλία και τον Εμμάνουελ Μακρόν, λόγω Rafale, Belharra και συμφωνίας αμυντικής συνδρομής, αλλά θα πρέπει να προβληματίσει η αρνητική άποψη των Ελλήνων για τον πολυδιαφημισμένο Τζο Μπάιντεν (μέχρι και Μπαϊντενόπουλο τον ονόμασαν τα ΜΜΕ για να πείσουν προεκλογικά πως είναι καλύτερος του Τραμπ) και κυρίως η αρνητική άποψη των Ελλήνων για την ΕΕ, τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ.

- το 67,9% των Ελλήνων έχει θετική άποψη για τη Γαλλία.

- το 62,4% των Ελλήνων έχει θετική άποψη για τον Μακρόν.

- το 61,6% των Ελλήνων έχει αρνητική άποψη για τις ΗΠΑ.

- το 60,9% των Ελλήνων έχει αρνητική άποψη για τον Μπάιντεν.

Για τις υπόλοιπες χώρες και τους ηγέτες τους, δεν θα αναφερθούμε. 
Αν ενδιαφέρεστε και θέλετε να δείτε περισσότερα, διαβάστε ΕΔΩ.

- το 63,1% των Ελλήνων έχουν αρνητική άποψη για το ΝΑΤΟ.

- το 48,2% των Ελλήνων έχουν αρνητική άποψη για την ΕΕ.

Τα ποσοστά αυτά είναι απολύτως δικαιολογημένα και θα λέγαμε πως είναι μικρά, εάν σκεφτεί κανείς τα δεινά που πέρασε ο Ελληνικός λαός επί 10 χρόνια λόγω των μνημονίων που επέβαλαν οι «εταίροι» της Ελλάδας στην ΕΕ, πάντα για το καλό μας και την εξυγίανση της οικονομίας μας…

Αναφορικά με το ΝΑΤΟ. Ποιο ΝΑΤΟ; Το «εγκεφαλικά νεκρό» σύμφωνα με τον Μακρόν; Το ΝΑΤΟ που αδυνατεί να αναγκάσει την Τουρκία να σταματήσει τις εδαφικές διεκδικήσεις της κατά της Ελλάδας, που αδυνατεί να αναγκάσει την Τουρκία να σταματήσει την κατοχή του 37% της Κύπρου, που αδυνατεί να αναγκάσει την Τουρκία να σταματήσει τις προκλήσεις κατά της Ελλάδας και να την αναγκάσει να συμπεριφερθεί ως γείτονας και σύμμαχος, παρά ως νταής;

Εάν σκεφθούμε ψυχρά και ουδέτερα, θα δούμε πως η Ελλάδα μπορεί να ανήκει στη Δύση, αλλά ποτέ δεν έπαψε να κοιτάει στην Ανατολή. Άλλωστε η Ελλάδα ανήκει και στη Δύση και στην Ανατολή. Απλώς δεν μπόρεσε να απελευθερώσει τα εδάφη της Ανατολής, που ακόμη βρίσκονται υπό Τουρκική κατοχή, εξαιτίας της διαχρονικής Τουρκολαγνείας και της ανοχής που δείχνουν οι Δυτικοί της ΕΕ και του ΝΑΤΟ στα καπρίτσια της Τουρκίας.

Όταν οι πολίτες και οι πολιτικοί θέσουν ως πρωταρχικό μέλημά τους την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της Ελλάδας και του Ελληνικού λαού και όχι των Δυτικών συμμάχων και εταίρων, τότε μόνο θα καταφέρουμε να ξαναγίνουμε μεγάλοι και δυνατοί. Ως τότε, θα αποτελούμε τον πιστό, δεδομένο και χωρίς δική του βούληση, σύμμαχο και εταίρο των Δυτικών.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου