Παρασκευή 4 Μαρτίου 2022

Μια είδηση για την Ουκρανία που πέρασε στα ψιλά και αφορά την Ελλάδα

Η κατάσταση στην Ουκρανία δεν φαίνεται να ήταν ρόδινη για καμία μειονότητα σύμφωνα με όσα καταγγέλθηκαν τους προηγούμενους μήνες, αλλά δεν έτυχαν καμίας προβολής από τα πλήρως κατευθυνόμενα Ελληνικά ΜΜΕ.

Με το κείμενο που ακολουθεί, δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση να λάβουμε θέση υπέρ της Ρωσίας. Το μόνο που επιθυμούμε είναι να πληροφορηθούν οι σκεπτόμενοι αναγνώστες μας για θέματα που αφορούν τις μειονότητες στην Ουκρανία και την στάση που κρατά η Ελλάδα στον πόλεμο Ρωσίας – Ουκρανίας.

Στις 3 Ιουλίου 2021 ο Θανάσης Αυγερινός είχε αποκαλύψει στο δελτίο ειδήσεων του Open ότι ο Ουκρανός Πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι με έναν νόμο που εισήγαγε, επιχείρησε να εξαφανίσει τα εκατομμύρια γηγενών μειονοτήτων που είναι οι Ρώσοι, οι Έλληνες, οι Ούγγροι, οι Λευκορώσοι και άλλοι. Συγκεκριμένα, δεν αναγνωρίζεται καμία εθνική μειονότητα στη χώρα. Όμως ο νόμος αναγνώριζε ως μειονότητα τους Τατάρους (Τουρκογενείς) της Κριμαίας!

Δείτε το σχετικό βίντεο ΕΔΩ

Η Ρωσία προσέφυγε στο Συμβούλιο της Ευρώπης, υποστηριζόμενη και από άλλες χώρες. 

Από το 2017 η Ουγγαρία είχε διαμαρτυρηθεί για νέο νόμο στην Ουκρανία που επέβαλε τα μαθήματα στα σχολεία της χώρας να γίνονται μόνο στα Ουκρανικά, αγνοώντας όλες τις υπάρχουσες εθνικές μειονότητες.

Φυσικά την Ουγγαρία ενδιέφεραν οι περίπου 150.000 Ούγγροι που ζουν στα σύνορα Ουκρανίας – Ουγγαρίας. Όμως, ο νόμος επηρέαζε όλες τις εθνικές μειονότητες, όπως την Ελληνική που αποτελείται από τουλάχιστον 150.000 άτομα και την Ρωσική που αποτελείται από μερικά εκατομμύρια.

Μάλιστα, η Ουγγαρία είχε θέσει βέτο στην ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, ακριβώς γι’ αυτόν τον λόγο, κατά την Σύνοδο του ΝΑΤΟ στα τέλη του 2017.

Για το θέμα διαβάστε σχετικά στο άρθρο του CosmoStatus ΕΔΩ.

Ο λόγος που επανερχόμαστε στο συγκεκριμένο θέμα έχει να κάνει με την θέση που εκφράζουμε από την αρχή του πολέμου Ρωσίας – Ουκρανίας για την στάση της Ελλάδας. Έχουμε υποστηρίξει πως η Ελλάδα θα έπρεπε να κρατήσει μια σχετικά ουδέτερη στάση και κυρίως δεν θα έπρεπε να στείλει όπλα στην Ουκρανία.

Ο λόγος, απλός: η Ουκρανία έβλαψε την Ελληνική μειονότητα, η οποία μετά το τέλος του πολέμου, είναι πολύ πιθανό να βρεθεί στην Ρωσική επικράτεια, εάν η Ρωσία προσαρτήσει τις περιοχές της Μαριούπολης, της Οδησσού και των άλλων πόλεων που ζουν οι Έλληνες.

Πως θα συμπεριφερθεί η Ρωσία στην Ελληνική μειονότητα, όταν η Ελληνική κυβέρνηση έχει ταχθεί πλήρως με την πλευρά της Ουκρανίας; Με ποιον τρόπο θα μπορέσουν να υπάρξουν και πάλι καλές (έστω τυπικά καλές) σχέσεις Ελλάδας – Ρωσίας, όταν η κυβέρνηση της Ελλάδας τάσσεται αναφανδόν υπέρ της Ουκρανίας και της στέλνει με συνοδεία του Αναπληρωτή Υπουργού Άμυνας 20.000 Καλάσνικοφ με 2 C-130; Πως; Εξετάστηκε από την Ελληνική κυβέρνηση αυτό το σενάριο; Εξετάστηκε η επιλογή η Ελλάδα «να κρατήσει πισινή» όπως λέει ο λαός ή μήπως λήφθηκε η απόφαση «να το ρισκάρουμε» όπως είχε αποφασίσει η προηγούμενη κυβέρνηση «να το ρισκάρουμε» στο θέμα της Τουρκίας;

Η πλήρης ταύτιση της Ελλάδας με τους λεγόμενους συμμάχους της, ποτέ δεν της βγήκε σε καλό και ποτέ δεν της απέφερε τα αναμενόμενα κέρδη στην γεωπολιτική σκακιέρα. Γιατί να της αποφέρει τώρα;

Μήπως το να είσαι τελικά ο «επιτήδειος ουδέτερος» είναι το καλύτερο;

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου