Κυριακή 27 Μαρτίου 2022

Ο Ντμπεϊμπά δεν παραδίδει την εξουσία στη Λιβύη

Ο απερχόμενος Πρωθυπουργός της Λιβύης Αμπντελχαμίντ Ντμπεϊμπά, κάνει ό,τι μπορεί για να καθυστερήσει την παράδοση της εξουσίας στην εκλεγμένη από το Κοινοβούλιο της χώρας κυβέρνηση του Φατί Μπασάγκα.

Ο εκπρόσωπος της νέα κυβέρνησης της Λιβύης είπε ότι σύντομα η νέα κυβέρνηση θα εισέλθει στην πρωτεύουσα Τρίπολη ειρηνικά, αποκλείοντας την αιματοχυσία.

Ο εκπρόσωπος υποσχέθηκε να βελτιωθούν οι υπηρεσίες, να ενοποιηθούν οι θεσμοί της χώρας, να καταπολεμηθεί η διαφθορά, να υποστηριχθεί το Προεδρικό Συμβούλιο και να διεξαχθούν Προεδρικές και Κοινοβουλευτικές εκλογές το ταχύτερο δυνατό.

Ο εκπρόσωπος της νέας Λιβυκής κυβέρνησης κατηγόρησε τον Ντμπεϊμπά ότι ελέγχει μόλις το 20% της χώρας, ενώ θέλει να διεξαχθούν εκλογές μόνο σε αυτές τις περιοχές! Αντίθετα, υποστήριξε πως η νέα κυβέρνηση αποτελεί κυβέρνηση ολόκληρης της Λιβύης και απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του λαού.

Ο εκπρόσωπος της νέας κυβέρνησης και Υπουργός Υγείας Οτμάν Αμπντέλ Τζαλίλ ζήτησε την παραίτηση του Ντμπεϊμπά και την αποχώρησή του από την πρωτεύουσα Τρίπολη.

Ταυτόχρονα, ο νέος Πρωθυπουργός Φατί Μπασάγκα κατηγόρησε τον Ντμπεϊμπά ότι εσκεμμένα αναβάλει συνεχώς την διεξαγωγή των εκλογών, ώστε να παραμένει στην εξουσία, ενώ εξ’ αρχής δεν είχε σκοπό να διεξάγει εκλογές, κάτι που αποτελούσε τον βασικό λόγο της ύπαρξής του στην πρωθυπουργία της χώρας.

Θυμίζουμε πως οι εκλογές είχαν προγραμματιστεί για τις 24-25 Δεκεμβρίου του 2021, αλλά αναβλήθηκαν επ’ αόριστον.

Στις 10 Φεβρουαρίου του 2021, ο Πρόεδρος της Βουλής της Λιβύης Αγκίλα Σάλεχ, είχε ανακοινώσει την ομόφωνη απόφαση τοποθέτησης στην πρωθυπουργία της χώρας του Φατί Μπασάγκα.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link


Με πληροφορίες από το Libya Review

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου