Τετάρτη 9 Μαρτίου 2022

Η Ρωσία απέσυρε Σύριους μισθοφόρους από τη Λιβύη και δεν τους αντικατέστησε

Η Ρωσία απέσυρε τους Σύριους μισθοφόρους από τη Λιβύη, μέσω της βάσης Hmeimim, ενώ δεν έστειλε νέους μισθοφόρους στις περιοχές που ελέγχει στη Λιβύη.

Την είδηση μετέφερε η τοπική ιστοσελίδα Suwayda 24 και αναμετέδωσε το 218 TV. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, εκατοντάδες Σύριοι μισθοφόροι επέστρεψαν στη Συρία από τις αρχές του μήνα.

Η τελευταία ομάδα μισθοφόρων έφτασε στη Ρωσική βάση στη Hmeimim της Λαττάκειας στη Συρία, το Σάββατο και περιλάμβανε δεκάδες μαχητές από την As-Suwayda. Η Ρωσία δεν αντικατέστησε τους μισθοφόρους, όπως συνήθιζε. Αυτό σημαίνει πως η Μόσχα έχει πρόθεση να μειώσει τον αριθμό των Σύριων μισθοφόρων στη Λιβύη.

Ένας από τους μισθοφόρους που επέστρεψε στη Συρία, αποκάλυψε ότι πέρασε 7 μήνες στη Λιβύη, μαζί με άλλους 300 Σύριους μισθοφόρους. Όλοι τους είχαν επικεντρωθεί στη φύλαξη εγκαταστάσεων που ήταν υπό τον έλεγχο των Ρωσικών δυνάμεων και δεν συμμετείχαν σε καμία πολεμική επιχείρηση.

Ο μισθοφόρος είπε ότι οι Ρώσοι τον πλήρωναν 700 δολάρια κάθε μήνα και τους εξόφλησαν με την άφιξή τους στη Λαττάκεια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στους Σύριους μισθοφόρους που επέστρεψαν από τη Λιβύη δεν έχουν γίνει προτάσεις να ταξιδέψουν στην Ουκρανία, σύμφωνα με τις πληροφορίες της ιστοσελίδας.

Η Ρωσία προφανώς κάνει μια κίνηση καλής θέλησης σε σχέση με την Λιβύη και την απομάκρυνση των ξένων δυνάμεων από τη χώρα, ώστε το καλοκαίρι να διεξαχθούν εκλογές. Απομένει να πράξει το ίδιο και η Τουρκία, η οποία προς το παρόν δεν έχει αποσύρει τους δικούς της Σύριους μισθοφόρους.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου