Τρίτη 29 Μαρτίου 2022

Πεσκόβ: Δεν σκοπεύουμε να χρησιμοποιήσουμε πυρηνικά όπλα

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόβ απάντησε σε ερώτηση για την πιθανότητα χρήσης πυρηνικών όπλων από τη Ρωσία.

Σύμφωνα με το πρακτορείο TASS ο Ντμίτρι Πεσκόβ ρωτήθηκε εάν ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν σκοπεύει να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα, εάν μια τρίτη χώρα (ένα τρίτο μέρος) εμπλακεί στην σύγκρουση στην Ουκρανία.

Η απάντηση του Πεσκόβ ήταν χαρακτηριστική: «Όχι. Δεν νομίζω. Αλλά ήταν αρκετά σαφής (σ.σ. ο Ρώσος Πρόεδρος) όταν είπε “μην εμπλακείτε, εάν το κάνετε, έχουμε όλες τις εναλλακτικές για να το αποτρέψουμε και να τιμωρήσουμε όσους εμπλακούν”».

Όταν ρωτήθηκε ο Ντμίτρι Πεσκόβ εάν θα απέκλειε την χρήση πυρηνικών όπλων στην σύγκρουση από τη μεριά της Ρωσίας, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου είπε: «Κανείς δεν σκέφτεται τη χρήση τους … ακόμη και την ιδέα της χρήσης πυρηνικών όπλων».

Φαίνεται πως με κάποιον τρόπο οι δηλώσεις περί χρήσης τακτικών πυρηνικών όπλων ενόχλησαν και θορύβησαν πολλούς Ρώσους αξιωματούχους, αλλά και τους πολίτες, οπότε το Κρεμλίνο προσπαθεί να ανασκευάσει ή να καθησυχάσει τους πάντες. Όμως, η απειλή χρήσης τους μπορεί πάντοτε να παραμένει ανοιχτή για μία χώρα που διαθέτει χιλιάδες πυρηνικές κεφαλές.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου