Δευτέρα 11 Ιουλίου 2022

Η Τουρκία «εξουδετέρωσε» 1999 «τρομοκράτες» μέσα στο 2022 και εκτός συνόρων!

Σε μια ενδιαφέρουσα αποκάλυψη προχώρησε ο Υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ, που κανονικά θα έπρεπε να ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων από τη «δημοκρατική» Ευρώπη, την «ευαίσθητη» στα ανθρώπινα δικαιώματα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Yeni Safak που αποτελεί φερέφωνο της Τουρκικής κυβέρνησης, ο Χουλουσί Ακάρ δήλωσε με υπερηφάνεια ότι οι δυνάμεις της Τουρκίας «εξουδετέρωσαν» 1999 «τρομοκράτες» εκτός Τουρκίας, σε επιχειρήσεις στη βόρεια Συρία και το βόρειο Ιράκ. 

Ο Χουλουσί Ακάρ επισκέφτηκε τα σύνορα Τουρκίας – Ιράκ και μίλησε στους αξιωματικούς του Τουρκικού στρατού που βρίσκονται σε επιχειρήσεις στο βόρειο Ιράκ και τη βόρειο Συρία, μέσω τηλεδιάσκεψης.

Υπό κανονικές συνθήκες οι «ευαίσθητοι» χαρτογιακάδες της Ευρωπαϊκής δήθεν Ένωσης των υποτιθέμενων ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους για τις θηριωδίες της Ρωσίας στην Ουκρανία, θα έπρεπε να επιβάλλουν εμπάργκο όπλων, εμπάργκο αγαθών, οικονομικές κυρώσεις και γενικά να κόψουν την καλημέρα στην Τουρκία για τις πολεμικές επιχειρήσεις που διεξάγει στο έδαφος της Συρίας και του Ιράκ, ενώ ταυτόχρονα οι Τούρκοι αξιωματούχοι υπερηφανεύονται για την δολοφονία ανθρώπων που βαφτίζουν «τρομοκράτες» επειδή είναι Κούρδοι και αγωνίζονται για την απελευθέρωση του Κουρδιστάν από την κατοχική Τουρκία.

Φυσικά δεν αναφερόμαστε στην κατοχή του 37% της Κυπριακής Δημοκρατίας, κράτους μέλους της ΕΕ, καθώς η ευρωπαϊκή ελίτ την έχει ντε φάκτο αποδεχτεί.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην Yeni Safak, ο Χουλουσί Ακάρ δηλώνει πως οι Κούρδοι «εξουδετερώθηκαν» όρος που μπορεί να σημαίνει ότι οι Κούρδοι «τρομοκράτες» είτε παραδόθηκαν, είτε αιχμαλωτίστηκαν, είτε σκοτώθηκαν.

Από το 2015 ο Τουρκικός στρατός έχει «εξουδετερώσει» πάνω από 35.000 Κούρδους «τρομοκράτες», ενώ το 2022 «εξουδετερώθηκαν» 1999, από τους οποίους οι 277 κατά την επιχείρηση του Τουρκικού στρατού στο βόρειο Ιράκ.

Η συνέχιση της ανοχής των Τουρκικών θηριωδιών στην Κύπρο, την Συρία, το Ιράκ και η εμπλοκή της στη Λιβύη και αλλού, αποθρασύνει την πολεμοχαρή Τουρκία. Η Ευρωπαϊκή πολιτική σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και συμπεριφοράς χωρών σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο θα πρέπει να είναι καθολική και απόλυτη για όλες τις χώρες, χωρίς αστερίσκους και παραθυράκια διαφορετικής προσέγγισης, εάν η ΕΕ θέλει να αποκτήσει κύρος στο διεθνές στερέωμα.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου