Πέμπτη 21 Ιουλίου 2022

ΗΠΑ: καταδικάζουν αλλά δεν κατονομάζουν την Τουρκία

Οι ΗΠΑ καταδίκασαν την επίθεση στο Ιρακινό Κουρδιστάν κατά την οποία σκοτώθηκαν 10 πολίτες, αλλά δεν κατονόμασαν την Τουρκία ως υπεύθυνη.


Η δήλωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ είναι χαρακτηριστική για την αδυναμία που επιδεικνύουν οι ΗΠΑ στο να κατονομάσουν και να καταδικάσουν την Τουρκία για τις επιθέσεις εντός του Ιράκ που έχουν ως αποτέλεσμα τον θάνατο αθώων πολιτών.

Οι Αμερικανοί χαρακτηρίζουν ως «απαράδεκτο» τον βομβαρδισμό του τουριστικού θέρετρου στο βόρειο Ιράκ που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 9 τουριστών από την Βαγδάτη, μεταξύ των οποίων και παιδιών και τον τραυματισμό 23.

Το Ιράκ κατηγορεί την Τουρκία για τον βομβαρδισμό, καθώς ειδικά τις τελευταίες 10 ημέρες Τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη, αλλά και επιθετικά ελικόπτερα, εξαπολύουν επιθέσεις κατά των Κούρδων αυτονομιστών εντός της Ιρακινής επικράτειας.

Το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας του Ιράκ συνεδρίασε εκτάκτως μετά τον βομβαρδισμό και απαίτησε την αποχώρηση των Τουρκικών στρατευμάτων από την επικράτειά του, ενώ ζήτησε από την Τουρκία επίσημη συγγνώμη.

Η Τουρκία αρνείται πως ευθύνεται για τον βομβαρδισμό και κατηγορεί τους αντάρτες του ΡΚΚ.

Η Τουρκία έχει αποθρασυνθεί με την ανοχή όλων των Δυτικών χωρών. Η Τουρκία εισέβαλε στην Κύπρο, τη Συρία, το Ιράκ και παρεμβαίνει στρατιωτικά στη Λιβύη. Η Τουρκία δεν αποχωρεί από τα εδάφη στα οποία έχει εισβάλει. Η Διεθνής κοινότητα θα πρέπει επιτέλους να μαζέψει την Τουρκία, η οποία αρνείται να συνταχθεί και στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας. Η Τουρκία συνεχίζει να το παίζει σε διπλό ταμπλό. Ως πότε η Τουρκία θα είναι ο ταραξίας και το κακό παιδί της περιοχής;

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου