Δευτέρα 25 Ιουλίου 2022

Τουρκικά σχολικά βιβλία υποστηρίζουν την ένοπλη τζιχάντ και κατηγορούν ΗΠΑ και ΕΕ

Η Τουρκία ολισθαίνει σε ακραίες θέσεις καθημερινά, τις οποίες προσπαθεί να εμφυσήσει στη μαθητιώσα νεολαία, ώστε να δημιουργηθεί μια νέα γενιά φανατικών ισλαμιστών που θα εξυπηρετήσουν τα κυβερνητικά σχέδια.


Σύμφωνα με το Nordic Monitor οι μαθητές της 12ης τάξης των Τουρκικών δημόσιων σχολείων διδάσκονται ένα βιβλίο που προωθεί τον ιερό πόλεμο (τζιχάντ) αγνοώντας πλήρως τις ακρότητες που έκαναν οι τρομοκρατικές οργανώσεις που βάσισαν την ιδεολογία τους στον ιερό πόλεμο των μουσουλμάνων κατά των «απίστων» όπως η Αλ Κάιντα και το Ισλαμικό Κράτος.

Το βιβλίο αντικατοπτρίζει την ιδεολογία του ισλαμικού κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ του Ταγίπ Ερντογάν. Το βιβλίο έχει τίτλο «Τα βασικά της θρησκείας του Ισλάμ» και τονίζει ότι η ένοπλη τζιχάντ είναι υποχρεωτική για όλους του Μουσουλμάνους και σημειώνει ότι «σήμερα, η έννοια τζιχάντ (ιερός πόλεμος) σχετίζεται με κακά παραδείγματα, ειδικά από τους αντιπάλους του Ισλάμ». Υποστηρίζει ότι η τζιχάντ τονίζεται από τους αντιπάλους του Ισλάμ ως κάτι κακό που θα πρέπει να αποφεύγεται, προσθέτοντας ότι οι Μουσουλμάνοι σκοπίμως παγιδεύτηκαν από τους αντιπάλους τους για το θέμα της τζιχάντ.

Στο βιβλίο αγνοείται πλήρως η χρήση της τζιχάντ από τρομοκρατικές οργανώσεις, ενώ δεν γίνεται καμία αναφορά στην Αλ Κάιντα και το Ισλαμικό Κράτος, ή κάποια άλλη τζιχαντιστική ομάδα που κακοποίησαν την έννοια ώστε να προχωρήσουν σε εγκλήματα, φόνους, βιασμούς και άλλες καταστροφές. Οι τρομοκρατικές ομάδες που χρησιμοποίησαν τον τζιχαντισμό δεν αναφέρονται σε κανένα κεφάλαιο, ούτε καν στο κεφάλαιο της τρομοκρατίας.

Στο βιβλίο περιγράφονται οι ιδρυτές της Οθωμανικής εποχής ως άνθρωποι που έκαναν την τζιχάντ τρόπο ζωής και δεν δίσταζαν να πεθάνουν για τον Αλλάχ. Στο βιβλίο υποστηρίζεται ότι η τζιχάντ θα διαρκέσει ως το τέλος των χρόνων και κάθε μουσουλμάνος άνδρας ή γυναίκα θα πρέπει να διεξάγει τζιχάντ.

Το συγκεκριμένο σχολικό εγχειρίδιο αποτελεί ένα ανησυχητικό παράδειγμα της ιδεολογίας του Ερντογάν και του κόμματός του. Το βιβλίο εγκρίθηκε από την αρμόδια επιτροπή το 2018 και από το 2019 διδάσκεται στα Τουρκικά σχολεία.

Το ίδιο έχει συμβεί και με άλλα βιβλία, όπως το βιβλίο Ιστορίας επίσης της 12ης τάξης. Το βιβλίο αυτό είναι γεμάτο αντιαμερικανικές και αντιευρωπαϊκές αναφορές. Στο βιβλίο δικαιολογούνται οι τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 από την Αλ Κάιντα στις ΗΠΑ, ενώ η ΕΕ θεωρείται ως μία Χριστιανική Ένωση με επικεφαλής τον Πάπα. Επίσης ασκείται κριτική στο ΝΑΤΟ.

«Οι ΗΠΑ έγιναν η κύρια πηγή προβλημάτων για τον κόσμο με αυτά που έκαναν μετά την 11η Σεπτεμβρίου» αναφέρεται στο βιβλίο.

Στο βιβλίο περιγράφονται όλα τα μέλη της ΕΕ ως Χριστιανοί, ενώ τονίζεται η άρνηση της ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ, επειδή είναι κυρίως ένα μουσουλμανικό έθνος, ενώ η αποδοχή χωρών με αδύναμη οικονομία και δημοκρατικούς θεσμούς εγείρει θέματα για την ταυτότητα της ΕΕ.

Στο βιβλίο υπάρχει μια φωτογραφία των ηγετών των χωρών της ΕΕ με τον Πάπα από τον Μάρτιο του 2017, όταν γιορτάστηκαν στη Ρώμη τα 60 χρόνια από την υπογραφή της Συνθήκης της Ρώμης που οδήγησε στη δημιουργία της ΕΕ. Η λεζάντα της εικόνας περιέχει τα λόγια του Βρετανο-πολωνού Ιστορικού Norman Davies, σύμφωνα με τον οποίο «μιλώ για την κοινή Χριστιανική παράδοση που έφτιαξε την Ευρώπη αυτό που είναι».

Το βιβλίο εκφράζει φυσικά τις απόψεις του Ερντογάν που τον Απρίλιο του 2017 είπε ότι η φωτογραφία του Πάπα με τους ηγέτες της ΕΕ είναι η απόδειξη ότι η ΕΕ είναι μια Χριστιανική Ένωση.

Κατά την εκστρατεία του δημοψηφίσματος στην Τουρκία, ο Ερντογάν τα έβαλε με τον Πάπα και την ΕΕ και επανειλημμένα είπε ότι η Δύση είναι εχθρική στο Ισλάμ, χρησιμοποιώντας την φωτογραφία για να αποδείξει ότι η ΕΕ δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια συμμαχία Σταυροφόρων.

Η αλλαγή των Τουρκικών σχολικών βιβλίων έγινε τα τελευταία χρόνια, όπου σημειώθηκαν απολύσεις χιλιάδων εκπαιδευτικών και ακαδημαϊκών με το πρόσχημα της συμμετοχής τους στο κίνημα του Φετουλάχ Γκιουλέν. Τα νέα σχολικά βιβλία στην Τουρκία προωθούν τις απόψεις του Ερντογάν και του κόμματός του για τον κόσμο, ενώ χιλιάδες θρησκευτικά σχολεία είτε χτίστηκαν από το μηδέν είτε δημιουργήθηκαν από τη μετατροπή άλλων σχολείων στα οποία διδάσκονταν επιστήμες και λογοτεχνία.

Η Τουρκία διολισθαίνει σε μια επικίνδυνη φανατική ισλαμιστική ατραπό που μόνο δεινά μπορεί να φέρει στην ίδια και στις γειτονικές της χώρες. Θα πρέπει να υπάρξει προετοιμασία για το χειρότερο, ώστε να μπορεί να αντιμετωπιστεί με επιτυχία ο Τουρκικός αναθεωρητισμός και φανατισμός, σε όλα τα επίπεδα.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου