Τετάρτη 27 Ιουλίου 2022

Μελέτη επιστημόνων υποστηρίζει ότι βρέθηκε από που ξεκίνησε ο Covid-19

Η μελέτη 17 Αμερικανών και Ευρωπαίων επιστημόνων είχε σκοπό να ανακαλύψει την ακριβή τοποθεσία από όπου ξεκίνησε η διάδοση του ιού και όχι μια γενικότητα, όπως η πόλη Wuhan των 11 εκατομμυρίων ανθρώπων.


Σύμφωνα με την μελέτη που δημοσιεύτηκε στο έγκυρο περιοδικό Science, το επίκεντρο τη πανδημίας είναι στην Χονδρική Αγορά θαλασσινών Huanan της πόλης Wuhan και ο ιός μεταδόθηκε από ζώα.

Οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι «η χονδρική αγορά θαλασσινών Huanan της Wuhan, είναι το αρχικό επίκεντρο της πανδημίας του Covid-19». Πιθανότατα ο ιός υπήρχε σε ζωντανά ζώα που πωλούνταν στην αγορά στα τέλη του 2019. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι ο ιός διαδόθηκε σε εργαζόμενους ή σε πελάτες στην αγορά, από δύο διαφορετικά σημεία (ζώα). Ο αρχικός ιός υπήρχε σε ζώα που τον μετέδωσαν σε άλλα ζώα μέσω δύο αλυσίδων διάδοσης, πριν ο ιός διαδοθεί στους ανθρώπους.

Οι επιστήμονες εντόπισαν πέντε πάγκους που πιθανότατα πουλούσαν ζωντανά ή φρεσκοσφαγμένα ζώα (θηλαστικά) και έδειξαν ότι η εγγύτητα των ζώων στους πωλητές επιτρέπει την ανάπτυξη κρουσμάτων του ιού στον άνθρωπο.

Τα νέα ευρήματα δείχνουν ότι είναι απίθανο ο ιός να μεταδιδόταν μεταξύ ανθρώπων πριν τον Νοέμβριο του 2019, ενώ υπάρχει ένα μικρό παράθυρο για το πότε ο ιός άρχισε να μεταδίδεται στους ανθρώπους και πότε διαγνώστηκε για πρώτη φορά σε άνθρωπο.

Θυμίζουμε πως αξιωματούχοι του Π.Ο.Υ δήλωσαν πριν λίγο καιρό πως δεν είναι απίθανο ο ιός Covid-19 να αποτελεί εργαστηριακό δημιούργημα που με κάποιο τρόπο μεταδόθηκε στους ανθρώπους.

Οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ θεωρούν πως οι πιθανότητες ο covid-19 να προέρχεται από κάποιο εργαστήριο ή από κάποιο ζώο, είναι 50-50 καθώς κάποια σημαντικά στοιχεία για την υπόθεση δεν θα γίνουν ποτέ γνωστά.

Δημοσίευμα της Βρετανικής Daily Mail τον Μάιο του 2021 μετέφερε την άποψη διακεκριμένων επιστημόνων ότι ο ιός Covid-19 είναι εργαστηριακό προϊόν και όχι φυσικό.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου