Παρασκευή 22 Ιουλίου 2022

Επίθεση με drone σε Τουρκική κατοχική βάση στο Ιράκ

Μία από τις 37 κατοχικές Τουρκικές βάσεις που βρίσκονται στο Ιράκ δέχτηκε σήμερα επίθεση με drone, προφανώς ως αντίποινα για τον δολοφονικό βομβαρδισμό τουριστών από την Τουρκία, εντός της Ιρακινής επικράτειας.


Η Τουρκική κατοχική βάση στην περιοχή Bamarni του Duhok του βορείου Ιράκ δέχτηκε σήμερα επίθεση από τουλάχιστον 2 drone, σύμφωνα με το Rudaw, προφανώς ως αντίποινα για την Τουρκική επίθεση στη Zakho. Οι Τούρκοι δεν φέρονται να υπέστησαν απώλειες.

Την Τετάρτη σκοτώθηκαν 9 τουρίστες μεταξύ των οποίων 2 παιδιά και τραυματίστηκαν 23, μετά από βομβαρδισμό που αποδίδεται στον Τουρκικό στρατό. Η Τουρκία αρνείται πως βομβάρδισε πολίτες.

Η Τουρκία εδώ και σχεδόν 20 χρόνια έχει δημιουργήσει 37 βάσεις στο βόρειο Ιράκ, το Ιρακινό Κουρδιστάν, στις περιοχές Duhok, Arbil, Zakho και Soran, με σκοπό την «καταπολέμηση των Κούρδων τρομοκρατών του ΡΚΚ».

Μετά τον Τουρκικό βομβαρδισμό της Τετάρτης, ο Πρωθυπουργός του Ιράκ Mustafa al-Kadhemi προειδοποίησε την Τουρκία ότι το Ιράκ «διατηρεί πλήρως το δικαίωμα να απαντήσει» αποκαλώντας τον Τουρκικό βομβαρδισμό «κατάφωρη παραβίαση» της κυριαρχίας του Ιράκ. Ο Πρόεδρος του Ιράκ Barham Saleh καταδίκασε τους επαναλαμβανόμενους «Τουρκικούς βομβαρδισμούς» και πρόσθεσε ότι η κατάσταση αποτελεί «απειλή της εθνικής ασφάλειας» της χώρας.

Για τον Τουρκικό βομβαρδισμό στο βόρειο Ιράκ διαβάστε αναλυτικά στο δημοσίευμα του CosmoStatus ΕΔΩ.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου