Σάββατο 2 Ιουλίου 2022

Η Ινδία προτείνει εργοστάσιο κατασκευής αεροσκαφών και ελικοπτέρων στην Αίγυπτο εάν…

Η Ινδική εταιρεία κατασκευής των καινούριων ελαφρών μαχητικών και ελικοπτέρων, προτείνει στην Αίγυπτο την δημιουργία κατασκευής εργοστασίου παραγωγής και συντήρησης, με μεταφορά τεχνολογίας και τεχνογνωσίας, καθώς επιθυμεί την εξαγωγή των αεροσκαφών και ελικοπτέρων της στις χώρες της Βόρειας Αφρικής και της Μέσης Ανατολής.

Συγκεκριμένα, η Ινδική εταιρεία Hindustan Aeronautics προσφέρει στην Αίγυπτο την δημιουργία εργοστασίου κατασκευής των νέων ελαφρών μαχητικών αεροσκαφών Tejas Mk1A καθώς και ελικοπτέρων όπως το Advanced Light Helicopter και το Light Combat Helicopter.

Η Ινδική εταιρεία θεωρεί πως μπορεί να εξασφαλίσει πωλήσεις των προϊόντων της στην Αίγυπτο, η οποία έχει εκφράσει το ενδιαφέρον για την απόκτηση 70 ελαφρών μαχητικών, όπως επίσης και σε άλλες χώρες της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής.

Η τιμή του νέου ελαφρού μαχητικού Tejas Mk1A υπολογίζεται στα 42 εκατομμύρια δολάρια ανά μονάδα. Η Ινδία έχει ήδη παραγγείλει 83 τέτοια αεροσκάφη. Το μεγάλο ενδιαφέρον της για το Tejas έχει εκφράσει και η Μαλαισία.

Οι συνομιλίες μεταξύ ανώτερων αξιωματούχων της Ινδίας και της Αιγύπτου είναι ήδη σε προχωρημένο στάδιο. Επίσης, γίνονται και συνεκπαιδεύσεις μεταξύ των αεροποριών των δύο χωρών, όπως για παράδειγμα η συμμετοχή 57 Ινδών στο tactical leadership programme στο Κάιρο, όπου η Ινδία θα στείλει 3 Su30MKI και 2 C17.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link


Με πληροφορίες από τα The Economic Times και Daily News

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου