Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2023

Συνεχίζει να προκαλεί ο Ερντογάν: αναγνωρίστε την «βόρεια Κύπρο»

Για ποιον λόγο άραγε συνεχίζονται οι «συνομιλίες» και οι «διαπραγματεύσεις» με την Τουρκία; Δεν υπάρχει καλό κλίμα όσο η Τουρκία προκαλεί και προσπαθεί να επιβάλλει τις θέσεις της στο θέμα της εισβολής και της κατοχής της Δημοκρατίας της Κύπρου.


«Η αναγνώριση της τουρκικής δημοκρατίας της βόρειας Κύπρου είναι η καλύτερη επιλογή για όλες τις χώρες που θέλουν να εξασφαλίσουν διαρκή ειρήνη στο νησί της Κύπρου. Η πραγματικότητα είναι προφανής και η ΤΔΒΚ είναι η πιο συμπαγής πραγματικότητα στην Κύπρο» είπε ο Τούρκος Πρόεδρος σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu.

Τις δηλώσεις αυτές τις έκανε στο αεροπλάνο κατά την επιστροφή του από το Αζερμπαϊτζάν, όπως το συνηθίζει άλλωστε.

Ο Τούρκος Πρόεδρος, είπε επίσης ότι έχει γίνει σαφές ότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή εκτός από τη λύση των δύο κρατών στο θέμα της Κύπρου.

«Κανείς δεν πρέπει να αναμένει από εμάς να αγνοήσουμε τα δικαιώματα της ΤΔΒΚ ή να αφήσουμε να παραβιαστούν. Θα υψώσουμε τη φωνή μας για την ΤΔΒΚ ώστε να αναγνωριστεί από άλλες χώρες. […] Το νησί της Κύπρου αξίζει να το θυμούνται για την ειρήνη και την γαλήνη και όχι για την ένταση» πρόσθεσε ο Ταγίπ Ερντογάν.

Ας ελπίσουμε ότι αρχικά η κυβέρνηση και ταυτόχρονα το ανεκδιήγητο ΕΛΙΑΜΕΠ που «συμβουλεύει» την κυβέρνηση να υποχωρεί συνεχώς έναντι των προκλήσεων και των απαιτήσεων της Τουρκίας, θα αντιληφθούν τις προθέσεις της Τουρκίας για τον υποτιθέμενο «διάλογο» για την επίλυση των διαφορών μας, που είναι μόνο μία. Όλα τα άλλα είναι Τουρκικές διεκδικήσεις και αμφισβητήσεις που δεν θα πρέπει να γίνουν ανεκτές. Αλλά για να μην γίνουν ανεκτές, θα πρέπει να αρχίσουν να ακούγονται και Ελληνικές διεκδικήσεις και απαιτήσεις έναντι της Τουρκίας, ώστε να αναγκαστεί να μαζευτεί και να λογικευτεί.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου