Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023

Νέος Τουρκικός βομβαρδισμός με drone στο βόρειο Ιράκ

Οι επιχειρήσεις του Τουρκικού στρατού στο έδαφος γειτονικών χωρών συνεχίζεται με το πρόσχημα της αναγκαιότητας και της καταπολέμησης της τρομοκρατίας.


Το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας ανέφερε ότι η επίθεση με Μη Επανδρωμένα Αεροσκάφη στο αεροδρόμιο Αρμπάτ κοντά στην Σουλεϊμανίγια του Ιρακινού Κουρδιστάν αποτέλεσε «απαραίτητη ενέργεια».

Από την επίθεση σκοτώθηκαν 3 Κούρδοι αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, ενώ άλλα 3 στελέχη τραυματίστηκαν.

Γύρω στις 5 το απόγευμα (τοπική ώρα) «το drone εισήλθε στον Ιρακινό εναέριο χώρο […] και βομβάρδισε το αεροδρόμιο της Αρμπάτ» που χρησιμοποιείται κυρίως από αεροπλάνα γεωργικών ψεκασμών.

Ενώ ο Τουρκικός στρατός δεν έχει αναφέρει τίποτα για το περιστατικό, το Τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση, κατηγορώντας τις τοπικές δυνάμεις αντιμετώπισης της τρομοκρατίας ότι είναι φίλα προσκείμενες στο ΡΚΚ και ότι εκπαιδεύουν «τρομοκράτες του ΡΚΚ».

Τους τελευταίους μήνες η Τουρκία έχει εντείνει τις επιθέσεις της κατά των Κούρδων με drone στην Συρία και στο Ιράκ, χωρίς όμως να χάνουν τη ζωή τους πολλοί άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας των Κούρδων του Ιράκ.

Ο Πρόεδρος του Ιράκ Αμπντέλ Λατίφ Ρασίντ καταδίκασε τις επαναλαμβανόμενες Τουρκικές επιθέσεις στην αυτόνομη περιοχή των Κούρδων.

«Ο Τούρκος πρέσβης θα κληθεί για να λάβει επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Τούρκο Πρόεδρο. Έλεος στους μάρτυρες του Ιράκ, τους πολίτες και στρατιωτικούς ήρωες που σκοτώθηκαν από τις επαναλαμβανόμενες Τουρκικές επιθέσεις» ανακοινώθηκε από το γραφείο του Προέδρου Αμπντέλ Λατίφ Ρασίντ.

Σε άλλη επίθεση την περασμένη Κυριακή, ένα Τουρκικό drone σκότωσε έναν ανώτερο αξιωματούχο του ΡΚΚ και τραυμάτισε τρεις στρατιωτικούς στα βουνά Σιντζάρ του βορειοδυτικού Ιράκ, στις περιοχές του Ιρακινού Κουρδιστάν.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link

Με πληροφορίες από το Turkish Minute

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου