Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

Μετρητά τέλος: Όλες οι συναλλαγές με κάρτα και επιβάρυνση τουλάχιστον 0,25 ευρώ ανά συναλλαγή, όπως ζητά η ΝΤΠ

Την παροχή κινήτρων σε όσους πληρώνουν για τις συναλλαγές τους μόνο με κάρτα επεξεργάζεται η κυβέρνηση. Σύμφωνα με το σχέδιο (της κυβέρνησης;;;) προβλέπεται κλιμακωτή επιστροφή κεφαλαίου με κάθε συναλλαγή που θα γίνεται με χρεωστική κάρτα, ενώ σε επιχειρήσεις όπου η έκδοση αποδείξεων είναι δεδομένη, όπως στα σούπερ μάρκετ, το κίνητρο για χρήση κάρτας θα είναι περιορισμένο…

Ομάδα ειδικών με επικεφαλής τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη εξετάζει το σχέδιο που θέλει τους καταναλωτές να πληρώνουν, όχι με πιστωτική, αλλά με χρεωστική κάρτα, που θα είναι συνδεδεμένη με τον λογαριασμό μισθοδοσίας ή καταθέσεων.
Βασική προϋπόθεση βέβαια είναι ο λογαριασμός να έχει χρήματα.
Και για να υπάρχουν χρήματα στον τραπεζικό λογαριασμό, ο κάτοχός του θα πρέπει να έχει δουλειά και να μην ανήκει στο 28% των Ελλήνων που είναι άνεργοι…

Όπως γράφει η εφημερίδα τα Νέα και αναδημοσιεύει το Πρώτο Θέμα, δεν εξετάζονται πρόστιμα και ποινές αν κάποιος δεν πληρώσει με κάρτα, αλλά κίνητρα για να πληρώνει αποκλειστικά με κάρτα.
Αυτό είναι το τυρί.

Σύμφωνα με το σχέδιο, προβλέπεται κλιμακωτή επιστροφή κεφαλαίου με κάθε συναλλαγή, ενώ σε επιχειρήσεις όπου η έκδοση αποδείξεων είναι δεδομένη, όπως στα σούπερ μάρκετ, το κίνητρο για χρήση κάρτας θα είναι περιορισμένο.
Αντιθέτως, τα κίνητρα θα είναι αυξημένα σε τομείς, όπως την παροχή υπηρεσιών γιατρών, υδραυλικών, ηλεκτρολόγων κλπ.
Έτσι, υποχρεωτικά όλοι οι επαγγελματίες θα πρέπει να αποκτήσουν και να έχουν μαζί τους μηχανήματα POS, για να μπορούν να χρεώνουν τις κάρτες των πελατών τους.

Η αρχή σχεδιάζεται να γίνει από τη μισθοδοσία των δημοσίων υπαλλήλων. Προβλέπεται όλοι να αποκτήσουν χρεωστικές κάρτες, με ελάχιστη χρέωση ανά συναλλαγή τα 0,25 ευρώ.
Για ποιο λόγο όμως θα πρέπει να επιβαρύνεται ο καταναλωτής ή ο επιχειρηματίας με τουλάχιστον 25 λεπτά ανά συναλλαγή; Επειδή οι τράπεζες θα «προσφέρουν τις υπηρεσίες τους» στην «πάταξη της φοροδιαφυγής»;;;

Οι φορολογούμενοι θα «εξαργυρώνουν» την επιστροφή κεφαλαίου που θα έχουν κερδίσει κατά τη διάρκεια του έτους με την εκκαθάριση της φορολογικής τους δήλωσης.
Δεν μας πληροφορούν όμως το πώς θα γίνεται αυτό;
Θα εκδίδουν οι τράπεζες εκκαθαριστικό κίνησης της χρεωστικής κάρτας;
Επομένως θα γνωρίζουν οι πάντες αν χρειαστήκαμε γιατρό, τι είδους γιατρό, πόσες φορές, δικηγόρο, ψυχολόγο, κλπ, κλπ.

Καλό θα ήταν να δώσουν κίνητρα στον κόσμο να λαμβάνει κλασσικές αποδείξεις από όλους αυτούς τους επαγγελματίες, με τις ίδιες φοροαπαλλαγές ή και περισσότερες.

Όμως η φάκα βρίσκεται στο ότι θα ελέγχουν τι κάνουμε μέσω αγορών και υπηρεσιών, ενώ σε 5 ή 10 χρόνια, καθώς όλοι θα έχουμε «αγανακτήσει» από τις κλοπές και τις απώλειες των καρτών μας, θα μας προταθεί η λήψη ενός μικροτσίπ στο χέρι, που δεν θα χάνεται ούτε θα κλέβεται και επομένως θα είναι απόλυτα «ασφαλές».

Τότε όμως θα αρχίσει το πάρτυ…
Τότε θα γνωρίζουν τα πάντα για μας: που πήγαμε, τι αγοράσαμε, πότε κουραστήκαμε, πότε ξεκουραστήκαμε, πότε λουφάραμε, πότε αρρωστήσαμε, από τι αρρωστήσαμε, κλπ, κλπ.

Ποιος μας διασφαλίζει όμως πως μέσα στο τσιπ δεν θα υπάρχει και ο τρόπος τερματισμού της ζωής αυτού που το έχει στο χέρι του, επειδή ζει περισσότερο από τα χρόνια που έχει προϋπολογίσει το συνταξιοδοτικό ταμείο πως το συμφέρει να του χορηγεί σύνταξη;

Ποιος μας εξασφαλίζει ως ελεύθερους ανθρώπους; ΠΟΙΟΣ;;;

Είναι ώρα να πούμε ΟΧΙ στη Νέα Τάξη Πραγμάτων που θέλει να επιβάλλει την παγκοσμιοποίηση και τον απόλυτο έλεγχο στις ζωές μας.
Αντισταθείτε!!!


 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου