Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

6 από τους 10 πιο διάσημους ανθρώπους στην παγκόσμια ιστορία είναι Έλληνες

Το Αμερικανικό Πανεπιστήμιο ΜΙΤ δημοσίευσε λίστα με τους πιο διάσημους ανθρώπους στην παγκόσμια ιστορία. Για την ακρίβεια, από το 4000 π.Χ μέχρι το 2010 μ.Χ.. Στην πρώτη δεκάδα βρίσκονται 6 Έλληνες!

Ανάμεσα λοιπόν στους 10 πιο διάσημους ανθρώπους περιλαμβάνονται 6 Έλληνες.
Στην πρώτη θέση βρίσκεται ο Αριστοτέλης και στην δεύτερη ο Πλάτωνας.
Στην τρίτη θέση, βρίσκεται ένα πρόσωπο, που για το Αμερικανικό Πανεπιστήμιο ΜΙΤ είναι άνθρωπος, ενώ για μερικά δισεκατομμύρια ανθρώπους είναι Θεός.
Στην τρίτη θέση κατατάσσεται ο Ιησούς Χριστός… Ίσως ο Ιησούς Χριστός δεν θα έπρεπε να συμπεριλαμβάνεται σ’ αυτή την λίστα, καθώς … δεν είναι ένας απλός άνθρωπος. Δεν είναι ένας κοινός θνητός….
Στην τέταρτη θέση βρίσκεται ο Σωκράτης, ενώ πέμπτος κατατάσσεται ο Μέγας Αλέξανδρος.
Στην έκτη θέση βρίσκουμε τον Λεονάρντο Ντα Βίντσι, έβδομο τον Κομφούκιο, όγδοο τον Ιουλίου Καίσαρα, ένατο τον Όμηρο και δέκατο τον Πυθαγόρα.

Για να φτάσει στα παραπάνω συμπεράσματα το Τεχνολογικό Ίδρυμα της Μασαχουσέτης (Μ.Ι.Τ.), μελέτησε και αξιολόγησε την πολιτιστική προσφορά των μεγάλων μορφών της ιστορίας, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στα στοιχεία της διαχρονικότητας, της κοινωνικοπολιτικής επιρροής και της γλώσσας.

Επίσης, σύμφωνα με την ομάδα του Πανεπιστημίου, αν ένα όνομα υπάρχει σε παραπάνω από 25 γλώσσες σε λήμματα της Wikipedia(!!!), καθίσταται αυτομάτως «διάσημο».

Η μελέτη του ΜΙΤ, έγινε στα πλαίσια του Project «Pantheon».
Το ΜΙΤ θεωρείται ως το καλύτερο πανεπιστημιακό ίδρυμα τεχνολογίας του κόσμου...





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου