Σάββατο, 21 Μαρτίου 2015

Εγκαίνια για το Αναβαθμισμένο Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης

Σε μια πολύ όμορφη ανανέωση προχώρησε το Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης και πρόκειται να ανοίξει επίσημα τις πύλες του σύντομα.

Το Σάββατο 28 Μαρτίου 2015 στις 8:00μ.μ. θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του αναβαθμισμένου Ιστορικού Μουσείου Αλεξανδρούπολης.

Η αναβάθμιση του Μουσείου, ο εξοπλισμός των χώρων του και η ανάδειξη της συλλογής της Ελένης Φιλιππίδη υλοποιήθηκε στα πλαίσια του επιχειρησιακού προγράμματος «Μακεδονία - Θράκη 2007-2013» και οι επεμβάσεις που πραγματοποιήθηκαν σε όλους τους χώρους του μουσείου αφορούσαν στη λειτουργική και αισθητική του αναβάθμιση και στην ενίσχυση του πολυδιάστατου πολιτιστικού, εκπαιδευτικού και κοινωνικού του ρόλου.

Συγκεκριμένα, ο ισόγειος χώρος αναβαθμίστηκε αισθητικά και εξοπλίστηκε τεχνολογικά με τα πιο σύγχρονα μέσα για την καλύτερη εξυπηρέτηση των εκδηλώσεων, ομιλιών, εκθέσεων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων που διοργανώνει το μουσείο ενώ παράλληλα δημιουργήθηκε πωλητήριο αναμνηστικών ειδών και εκδόσεων.

Στον ημιόροφο αναπτύχθηκε η μόνιμη έκθεση με τη συλλογή της λαογράφου Ελένης Φιλιππίδη που περιλαμβάνει μοναδικά εκθέματα από τη ζωή και τις δραστηριότητες των Σαρακατσάνων της Θράκης.

Στον πρώτο όροφο ολοκληρώθηκε η μόνιμη έκθεση με την ιστορία της Αλεξανδρούπολης που περιλαμβάνει θεματικές ενότητες για τη δημιουργία και την ανάπτυξη της πόλης, που αρθρώνονται μέσα από μια σύγχρονη μουσειολογική προσέγγιση με διαδραστικά οπτικοακουστικά μέσα και προβολές.

Τέλος, στον υπόγειο χώρο οργανώθηκαν τα αρχεία, οι συλλογές και η βιβλιοθήκη του Μουσείου.

Όσοι ενδιαφέρονται και μπορέσουν να παραβρεθούν σίγουρα θα απολαύσουν το νέο Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης, που πάντα πρωτοπορεί στον τομέα του πολιτισμού.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου