Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

3 Phantom F-4 έχασαν οι Τούρκοι σε 15 μέρες

Τουρκικό μαχητικό F-4 phantom έπεσε σήμερα το πρωί, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους οι δύο πιλότοι. Είναι το τρίτο μαχητικό του τύπου που πέφτει μέσα σε 15 ημέρες στην Τουρκία. Θυμίζουμε πως στις 24 Φεβρουαρίου δύο RF-4 phantom της Τουρκικής πολεμικής αεροπορίας συγκρούστηκαν στον αέρα οδηγώντας στον θάνατο τους τέσσερις πιλότους.

Σίγουρα η απώλεια 3 μαχητικών και 6 πιλότων σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα δεν είναι και το πιο ευχάριστο γεγονός για την μέσω του ΝΑΤΟ σύμμαχο της Ελλάδας, Τουρκία. Όμως τα συγκεκριμένα αεροπλάνα είναι παλιά και παρόλο που έχουν υποστεί εκτεταμένη αναβάθμιση, οδεύουν προς το τέλος της επιχειρησιακής τους ζωής.

Η Τουρκία, που βλέπει μπροστά, που ανήκει στους G20, που φιλοδοξεί να είναι περιφερειακή δύναμη, έχει φροντίσει να αντικαταστήσει τα Phantom με τα νέα πέμπτης γενιάς αεροσκάφη F-35 stealth. Έχει παραγγείλει 100 και αναμένεται να αρχίσουμε να τα βλέπουμε τα στο Αιγαίο σε 2 ή 3 χρόνια.

Το μεγάλο ερώτημα είναι, με τι θα προσπαθήσει η Ελλάδα να φέρει την ισορροπία στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, προσπαθώντας να προστατέψει την ΑΟΖ της, όταν επιτέλους αυτή ανακηρυχθεί;

Η Αίγυπτος ανακοίνωσε πρόσφατα την αγορά 24 Γαλλικών Rafale, τέταρτης ++ γενιάς και ακόμη 12 Ρωσικών Su-35, επίσης τέταρτης ++ γενιάς, σε μια προσπάθεια να προστατέψει τα συμφέροντά της, ακόμη και της Κύπρου, σε σχέση με την Τουρκία.

Η «φτωχή» Ελλάδα που κολυμπάει στο πετρέλαιο της τεράστιας ΑΟΖ που διαθέτει, πότε θα αποφασίσει να αγοράσει ΝΕΑ αεροπλάνα (Ρωσικά Su-35) που θα σταθούν απέναντι στα Τουρκικά; Πότε θα αποφασίσει να αγοράσει ΝΕΕΣ φρεγάτες (Γαλλικές FREMM με πυραύλους scalp naval); Πότε θα αγοράσουμε νέα υποβρύχια ώστε να ΚΑΛΥΨΟΥΜΕ την ΑΟΖ; Πότε θα αγοράσουμε τα BMP3 HEL από τη Ρωσία; Πότε θα πάρουμε άρματα (Αμερικανικά Abrams) για να αποσύρουμε τα αρχαία Μ48; Πότε θα αγοραστούν – εκσυγχρονιστούν αεροπλάνα ναυτικής συνεργασίας; Πότε θα αγοράσουμε ιπτάμενα τάνκερ;
ΠΟΤΕ;;; ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ;;;
Αναζητείται επιτέλους απόφαση!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου