Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Η Bild λέει ψεύτη τον Γιάννη Βαρουφάκη

Όταν οι γερμανικές φυλλάδες βάζουν την Αφροδίτη της Μήλου να κάνει άσεμνες χειρονομίες, είναι δημοσιογραφία. Όταν ένας υπουργός κάνει κάτι παρόμοιο, τότε οι γερμανικές φυλλάδες σοκάρονται και το παίζουν οσίες παρθένες.

Ας δούμε το ρεπορτάζ του ΑΠΕ-ΜΠΕ που υπογράφει η Φ. Καραβίτη.

Με τίτλο «Ο Βαρουφάκης είπε ψέματα στην εκπομπή του Γιάουχ;» και υπότιτλο «ο υπουργός Οικονομικών των Ελλήνων ισχυρίζεται ότι το βίντεο είναι παραποιημένο – ειδικοί αμφιβάλλουν», η εφημερίδα BILD δημοσιεύει στην ηλεκτρονική της έκδοση ρεπορτάζ, σύμφωνα με το οποίο το βίντεο το οποίο προέβαλε νωρίτερα η εκπομπή του Γκίντερ Γιάουχ, όπου ο κ. Βαρουφάκης εμφανίζεται σε άσεμνη χειρονομία για τους Γερμανούς, δεν είναι μονταρισμένο, όπως ισχυρίστηκε ο ίδιος.

Σύμφωνα με τον «Conflict Reporter», ειδικό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο οποίος έχει «συλλάβει» πολλά βίντεο από την Ουκρανία και την Συρία ως κατασκευασμένα, δεν υπάρχει κάποια ένδειξη παραποίησης του βίντεο.
«Σκιές, εκφορά και ειδικά η κίνηση του πουκαμίσου όταν ο Βαρουφάκης σηκώνει το χέρι του για να δείξει το δάχτυλο – όλα ταιριάζουν», δηλώνει και εξηγεί ότι εξέτασε το βίντεο τμηματικά, περίπου 40 φορές.

Ο ειδικός σε βίντεο και κινηματογράφο Κώστας Νομικός εκφράζει την βεβαιότητα ότι το βίντεο είναι αυθεντικό: «Δεν υπάρχει απολύτως καμία αμφιβολία ότι το βίντεο είναι αυθεντικό και ότι δεν έχει τύχει επεξεργασίας από κανένα ειδικό εφέ ή μοντάζ. Και η εικόνα και ο ήχος ταιριάζουν, δεν υπάρχει κανένα κόψιμο. Δεν χρειάζεται να είσαι ούτε ειδικός, είναι προφανές για τον καθένα», δηλώνει.

«Αν το βίντεο πράγματι δεν είναι παραποιημένο, τότε ο Βαρουφάκης συνελήφθη ως ψεύτης ενώπιον ενός ακροατηρίου εκατομμυρίων», αναφέρει η εφημερίδα.

Η Φ. Καραβίτη παρουσίασε με πολύ ωραίο τρόπο την άποψη των Γερμανών.
Γιατί όμως ο Γιάννης Φαρουφάκης ύψωσε το μεσαίο δάχτυλο;
Σε ποιον αναφερόταν όταν το έκανε;
Μήπως έδειχνε στο ακροατήριο ποιο ήταν το πρωτοσέλιδο του Γερμανικού Focus που πρόσβαλε την Αφροδίτη της Μήλου και όλους τους Έλληνες;
Μήπως στη συνέχεια της ομιλίας του ο Βαρουφάκης άπλωσε το χέρι του σαν ζητιάνος, όπως ήταν το δεύτερο εξώφυλλο του Γερμανικού περιοδικού Focus;
Δεν θυμάμαι όμως την Γερμανική φυλλάδα Bild να κατακρίνει το Focus όταν δημοσίευε τα απαράδεκτα μονταρισμένο πλάνα της Αφροδίτης της Μήλου, κοροϊδεύοντας τον Ελληνικό λαό.

Ας κρατήσουν λοιπόν οι Γερμανοί τις σεμνοτυφίες και τις νουθεσίες για «καλούς τρόπους» για τους εαυτούς τους, καθώς έχουν αποδείξει διαχρονικά τι λαός είναι και ας κοιτάξουν να πληρώσουν έστω και με 70 χρόνια καθυστέρηση τις Γερμανικές αποζημιώσεις από τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο και το κατοχικό δάνειο προς την Ελλάδα.

Τελικά μήπως είχε δίκιο ο Γουίνστον Τσώρτσιλ όταν έλεγε πως «τη Γερμανία πρέπει να την βομβαρδίζουμε κάθε 50 χρόνια, γιατί ξέρει εκείνη»;;;


 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου