Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016

Οι Ρώσοι θέλουν αλλά οι «εταίροι» δεν επιτρέπουν!!!

Απίστευτα πράγματα συμβαίνουν στην Ελλάδα. Ενώ η χώρα υποτίθεται ότι προσπαθεί να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των «εταίρων» και να εξοικονομήσει χρήματα για να αποπληρώσει την «βοήθεια» (δάνεια), υπάρχουν ευκαιρίες για ανάπτυξη και κέρδη εκατομμυρίων που δεν υλοποιούνται εξαιτίας της άρνησης των «εταίρων»!!!

Όπως έγινε γνωστό, κατά τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό της Ρωσίας Αρκάντι Ντβορκόβιτς και τον υπουργό Ενέργειας Αλεξάντερ Νόβακ στην 81η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ζητήθηκε από τον Έλληνα πρωθυπουργό η αναβίωση της συμφωνίας για τον αγωγό «Greek Stream», δηλαδή το κομμάτι του αγωγού που θα μεταφέρει το Ρωσικό αέριο από τα ελληνοτουρκικά σύνορα στην Ιταλία. Παρόν στην συνάντηση ήταν και ο υπουργός ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης.

Όπως ανακοινώθηκε, κατά την επίσκεψη στο Μιλάνο στις 29 Αυγούστου, του επικεφαλής της Gazprom Αλεξέι Μίλερ και του προεδρικού απεσταλμένου Αλεξάντερ Μπαμπάκοφ, εξασφαλίστηκε η θετική γνώμη της Ιταλικής εταιρείας Edison για την κατασκευή του αγωγού.

Θυμίζουμε ότι η Τουρκία έχει ήδη συμφωνήσει για την κατασκευή του δικού της τμήματος του αγωγού ήδη από τις 9 Αυγούστου κατά την συνάντηση του Ταγίπ Ερντογάν με τον Βλαντιμίρ Πούτιν στη Μόσχα.

«Η Ελλάδα ενδιαφέρεται για την κατασκευή ενός αγωγού αερίου, είμαστε έτοιμοι να συμμετάσχουμε, αλλά όλα εξαρτώνται από την Ευρώπη», δήλωσε ο Πάνος Σκουρλέτης στο Ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti, μετά τη συνάντησή του με τον Υπουργό Ενέργειας της Ρωσίας, Αλεξάντερ Νόβακ το Σάββατο.

Από την πλευρά του ο Αλεξάντερ Νόβακ τόνισε ότι η Ελλάδα τάσσεται υπέρ του έργου του Νότιου Διαδρόμου Φυσικού Αερίου και συμπλήρωσε πως «ενδιαφέρονται επίσης η Ιταλία και η Αυστρία και οι δύο χώρες μπορεί να συμμετάσχουν στις συνομιλίες με την Κομισιόν για το ζήτημα».

Έτσι, η κυβέρνηση για πρώτη φορά παραδέχτηκε δημοσίως ότι η ΕΕ  φρενάρει την όποια συμφωνία ανάπτυξης της Ελλάδας, με τρίτη χώρα. Αυτό όμως δεν απαλλάσσει την κυβέρνηση από την ευθύνη της να εξυπηρετεί πρωτίστως το εθνικό συμφέρον, άσχετα με τις επιλογές των «εταίρων» (Αμερικανών και Ευρωπαίων).

Βλέπουμε δηλαδή πως η Ρωσία είναι έτοιμη, η Τουρκία συμφωνεί, η Ιταλία συμφωνεί και απομένει η Ελλάδα για την κατασκευή του Greek Stream και η «έγκριση» των «εταίρων»!

Θυμίζουμε ότι τις σφοδρές Αμερικανικές αντιδράσεις για την ενεργειακή συνεργασία Ελλάδας και Ρωσίας, είχε αποκαλύψει σε συνέντευξή του ο πρώην Υπουργός Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Σημειώνεται ότι μεταξύ Ελλάδας, Ιταλίας και Ρωσίας είχε υπογραφεί πριν από 6 μήνες συμφωνία συνεργασίας για την μεταφορά του Ρωσικού φυσικού αερίου στην Ιταλία, πριν καν βελτιωθούν οι Ρώσο-τουρκικές σχέσεις, καθώς η Ιταλία έχει απόλυτη ανάγκη το Ρωσικό φυσικό αέριο για να καλύψει τις ενεργειακές της ανάγκες.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου