Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016

Ένταση και συμπλοκές μεταξύ ακροδεξιών και αιτούντων άσυλο στη Γερμανία

Ο Δήμαρχος της πόλης Bautzen στην ανατολική Γερμανία έκανε λόγο για «νέα διάσταση» στο πρόβλημα των συμπλοκών μεταξύ δυσαρεστημένων Γερμανών και παράνομων μεταναστών που ζητούν άσυλο στη Γερμανία και έκανε λόγο για νέα αυστηρά αστυνομικά μέτρα που θα τεθούν σε ισχύ.

Στην πόλη Bautzen, το βράδυ της Τετάρτης, γύρω στις 9, ξέσπασαν άγριες συμπλοκές μεταξύ περίπου 80 ακροδεξιών ανδρών και γυναικών και περίπου 20 μεταναστών. Οι μετανάστες κατηγορήθηκαν πως κατέλαβαν την κεντρική πλατεία της πόλης. Οι συμπλοκές σταμάτησαν περίπου στις 2:30 τα ξημερώματα της Πέμπτης, με την επέμβαση ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων.

Κατά τις συμπλοκές, ένας 18χρονος Μαροκινός τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε πως αρκετοί από τους αιτούντες άσυλο πέταξαν εναντίον της αστυνομίας μπουκάλια και άλλα αντικείμενα, ενώ η αστυνομία έκανε χρήση των γκλοπ.

Μετά τη λήξη των επεισοδίων, οι ακροδεξιοί χωρίστηκαν σε ομάδες και συνόδευσαν τους μετανάστες στο κέντρο φιλοξενίας. Μάλιστα τραγουδούσαν το σλόγκαν «we are the people» που ακούστηκε για πρώτη φορά επί κομουνιστικού καθεστώτος, αλλά τελευταία ακούγεται τακτικά ενάντια στους μετανάστες.

Η αστυνομία σφράγισε το κέντρο, από φόβο για νέα επεισόδια, ενώ διατάχτηκε η φύλαξη ακόμη τριών σπιτιών φιλοξενίας μεταναστών.

Η πόλη Bautzen έγινε αρκετές φορές κέντρο επεισοδίων τους τελευταίους μήνες. Τον Φεβρουάριο πυρπολήθηκε οίκος φιλοξενίας προσφύγων στο κέντρο της πόλης. Τον Μάρτιο, ο Πρόεδρος της χώρας Joachim Gauck έγινε αποδέκτης φραστικής επίθεσης κατά την επίσκεψή του στο Δημαρχείο.

Η πολιτική των ανοιχτών θυρών για πρόσφυγες και μετανάστες της Άνγκελα Μέρκελ δέχεται μεγάλη κριτική, ενώ η δυσαρέσκεια μεγαλώνει καθημερινά, καθώς περίπου 1,1 εκατομμύριο αλλοδαποί εισήλθαν στην Γερμανία από το 2015.



Με πληροφορίες από την Daily Sabah και το BBC

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου