Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016

Πρόταση από την Ελλάδα στην Ρωσία για ενεργειακή συνεργασία

Η Ελλάδα δείχνει να προσπαθεί να αξιοποιήσει τον ορυκτό της πλούτο, καθώς πρότεινε στη Ρωσία τη δημιουργία κοινοπραξίας για την εκμετάλλευση φυσικών πόρων. Την αποκάλυψη έκανε ο αντιπρόεδρος και αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ρωσικής κυβέρνησης Αρκάντι Ντβόρκοβιτς.

«Υπάρχουν έργα που προτάθηκαν από τους Έλληνες συναδέλφους μας, όπως μια κοινοπραξία για την εξόρυξη φυσικών πόρων στην Ελληνική επικράτεια», δήλωσε ο Αρκάντι Ντβόρκοβιτς κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Ντβόρκοβιτς τόνισε πως «τα έργα αυτά προτάθηκαν στο ανώτατο επίπεδο και από τον Έλληνα πρωθυπουργό. Γίνονται συνομιλίες για το ζήτημα… Όμως χρειάζεται η έγκριση των Ελληνικών αρχών».

O Αρκάντι Ντβόρκοβιτς ανέφερε επίσης ότι η Ρωσική κρατική επιχείρηση αερίου Gazprom εξετάζει τρόπους συνεργασίας σε διάφορους ενεργειακούς τομείς στην Ελλάδα, ουσιαστικά αναφερόμενος στους Ελληνικούς υδρογονάνθρακες.

Αυτό θα σήμαινε και την έμπρακτη βοήθεια της Ρωσίας στην αναγνώριση και προστασία της Ελληνικής ΑΟΖ.

Επίσης, ο Ρώσος αξιωματούχος δήλωσε πως η Ρωσία συνεχίζει να ενδιαφέρεται για τους Ελληνικούς σιδηροδρόμους και τα αεροδρόμια, η ανάπτυξη των οποίων θα είχε μεγάλη και θετική επίπτωση στον τουρισμό και στις επενδύσεις.

Το ότι ζητήθηκε συνεργασία από τη Ρωσία, δείχνει ότι υπάρχει πρόθεση για δημιουργία ενεργειακής πολιτικής ανεξάρτητης των «εταίρων». Το ότι οι Ρώσοι συνεχίζουν να ενδιαφέρονται για συνεργασία με την Ελλάδα, είναι επίσης σημαντικό.

Η Ελλάδα πρέπει να σταματήσει να «ανήκει» δογματικά στη Δύση, στο ΝΑΤΟ, στην ΕΕ. 

Η Ελλάδα πρέπει να ανήκει εκεί που είναι το συμφέρον της. Τα πάντα είναι business. 
Αν το συμφέρον της Ελλάδας είναι με την ΕΕ και τις ΗΠΑ, τότε να συνεργαστεί με αυτούς. 
Αν το συμφέρον της Ελλάδας είναι με την Ρωσία ή την Κίνα, τότε να συνεργαστεί με αυτούς. 
Αν το συμφέρον της Ελλάδας είναι με τους Μάο-Μάο, τότε να συνεργαστεί με τους Μάο-Μάο!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου