Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2016

Υπό διωγμό η μπούρκα και το μπουρκίνι;

Η πληθώρα μουσουλμάνων προσφύγων και παράνομων μεταναστών στην Ευρώπη, έχει φέρει νέα ήθη και έθιμα, εντελώς ξένα προς την Ευρωπαϊκή κουλτούρα. Έτσι, τους τελευταίους μήνες, στην προσπάθεια των τοπικών αρχών για ενσωμάτωση στο Ευρωπαϊκό γίγνεσθαι των μουσουλμάνων, απαγορεύεται σταδιακά η χρήση της μπούρκας, του μπουρκίνι και της μαντίλας.

Σύμφωνα με το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο ORF, στο Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας, η αντιδήμαρχος Anja Hagenauer εξέδωσε οδηγία προς τους γονείς με την οποία τους ζητείται τα κοριτσάκια του νηπιαγωγείου να μην φοράνε μαντήλα, γιατί αυτό υποδηλώνει πως κάποιοι κοιτούν λάγνα τα ανήλικα παιδάκια.

Η αντιδήμαρχος είπε πως πρόκειται για οδηγία και όχι απαγόρευση, αλλά εάν οι γονείς δεν ακολουθήσουν την οδηγία τότε θα πρέπει να τους καλέσει το αρμόδιο τμήμα του Δήμου και να συζητήσουν το θέμα.

Από την πλευρά τους, συμπλήρωσε, τα Δημοτικά Σχολεία θα πρέπει να εξετάσουν το θέμα της απαγόρευσης της μαντίλας.

Σύμφωνα με το ORF, 2300 παιδιά στο Σάλτσμπουργκ είναι μουσουλμάνοι, δηλαδή το 1 στα 5.

Το προηγούμενο μήνα, Αυστριακοί πολιτικοί ζήτησαν την απαγόρευση της μπούρκας στην χώρα, καθώς αυτή δεν βοηθάει στην ενσωμάτωση των μουσουλμάνων στην κοινωνία.

Το Ιούλιο, η Αυστριακή πόλη Hainfeld απαγόρεψε την χρήση του μπουρκίνι στις λίμνες και τις πισίνες, ενώ πάνω από 10 πόλεις της Γαλλίας, μεταξύ των οποίων οι Κάννες, η Νίκαια και αρκετές πόλεις κοντά στο Καλαί, απαγόρεψαν το μπουρκίνι στις παραλίες. Η απαγόρευση του μπουρκίνι ισχύει και στις πισίνες της Γερμανικής πόλης Neutraubling.



Το Ελβετικό καντόνι του Ticino απαγόρεψε με νόμο την χρήση μπούρκας σε δημόσιους χώρους, ακολουθώντας την προσταγή του δημοψηφίσματος για το θέμα. Το πρόστιμο θα είναι από 100 ως 10.000 ευρώ.

Θυμίζουμε πως το 2009 οι Ελβετοί αποφάσισαν με δημοψήφισμα την απαγόρευση του χτισίματος μιναρέδων στη χώρα.

Τον περασμένο Μάιο στη Δανία απαγορεύτηκε η χρήση της ισλαμικής μαντίλας στα σχολεία, τα νοσοκομεία και τις δημόσιες συγκοινωνίες, με το πρόστιμο να είναι 300€. Το Βέλγιο και η Γαλλία ήδη από το 2011 έχουν απαγορέψει την πλήρη κάλυψη του προσώπου των γυναικών, ενώ και η Βουλγαρία έχει προβεί σε παρόμοια απαγόρευση.



Στη Βρετανία, σύμφωνα με έρευνα του YouGov, το 46% των πολιτών υποστηρίζει την απαγόρευση του μπουρκίνι στις παραλίες, ενώ μόλις το 30% είναι υπέρ της χρήσης του.

Η θέση της Βρετανικής κυβέρνησης διά του Υπουργείου ισότητας είναι πως «δεν είναι διατεθειμένη να επιβάλλει ενδυμασία στους πολίτες της χώρας».

Σε άλλη ερώτηση του YouGov, το 57% των πολιτών δήλωσε υπέρ της απαγόρευσης της μπούρκας σε δημόσια μέρη, ενώ μόλις το 25% είναι υπέρ.

Τελικά, μήπως οι λαοί της Ευρώπης αντιστέκονται στην επιβολή της παγκοσμιοποίησης και της ισλαμοποίησης της ηπείρου;
Μήπως οι μετανάστες είναι αυτοί που θα πρέπει να αλλάξουν τις συνήθειές τους και όχι οι ευρωπαίοι;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου