Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016

Ούγγρος πρωθυπουργός: οι παράνομοι μετανάστες πρέπει να απελαύνονται από την ΕΕ

Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτωρ Όρμπαν δήλωσε πως η ΕΕ θα πρέπει να απελαύνει όλους τους παράνομους μετανάστες σε χώρους που θα περιφρουρούνται από την ΕΕ, μακριά από τα σύνορα των χωρών μελών και εκεί θα πρέπει να γίνονται οι αιτήσεις για παροχή ασύλου σε χώρες της ΕΕ.

Σε συνέντευξή του στην Ουγγρική ιστοσελίδα Origo που γνωστοποίησε το Reuters, έχοντας μπροστά του το δημοψήφισμα της 2ας Οκτωβρίου για το μεταναστευτικό, ο κ. Όρμπαν λέει πως «μπορεί να είναι ένα νησί, μπορεί να είναι μια παράκτια περιοχή στη βόρειο Αφρική, όπου η ασφάλεια και οι προμήθειες θα εγγυώνται από την ΕΕ, κάτι που είναι προς το συμφέρον της».

«Αυτοί που έρχονται παράνομα πρέπει να επιστρέφονται πίσω. Πρέπει να δημιουργηθούν μεγάλοι προσφυγικοί καταυλισμοί έξω από την ΕΕ, με οπλισμένους φύλακες και οικονομική βοήθεια από την ΕΕ. Όποιος έρχεται παράνομα πρέπει να οδηγείται εκεί, όπου θα μπορεί να κάνει αίτηση για άσυλο» δήλωσε κατηγορηματικά.

«Αυτό είναι το σοβαρό ηθικό καθήκον» είπε χαρακτηριστικά, ενώ είναι η μόνη εναλλακτική για τους μετανάστες που μένουν στην Ευρώπη και επανατοποθετούνται (relocated) σε διάφορες χώρες, δημιουργώντας περισσότερα προβλήματα.

Οι επανατοποθετήσεις των μεταναστών σε διάφορες χώρες ήταν άσκηση ματαιοπονίας, καθώς αυτοί που επιθυμούσαν να βρεθούν στην Γερμανία, θα πήγαιναν εκεί και μετά την μετεγκατάστασή τους.

«Υπάρχει μόνο μία λύση που θα ωφελήσει όλους, ακόμη και εμάς που ακόμη δεν έχουμε πρόβλημα επειδή υπερασπιστήκαμε τα σύνορά μας και χώρες όπως η Γερμανία που έχουν πρόβλημα: Να διώξουμε τους μετανάστες έξω από την Ένωση» συμπλήρωσε κατηγορηματικά ο Ούγγρος πρωθυπουργός.

Ο Βίκτωρ Όρμπαν επανέλαβε πως τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ πρέπει να ισχυροποιηθούν ώστε να αποτραπεί η επανάληψη των μεταναστευτικών ροών του 2015.

«Τα σύνορα πρέπει να χρησιμοποιούνται, επειδή μας προστατεύουν. Κάποιοι φαντάζονται έναν κόσμο χωρίς σύνορα. Είμαι από αυτούς που δεν θα ήθελαν να δουν το παγκόσμιο πολιτισμό να αλλάζει» τόνισε ο κ. Όρμπαν.

Ο κ. Όρμπαν επιτέθηκε σφοδρά και στον George Soros και τις ΜΚΟ που προσπαθούν να επιβάλλουν αυτή την παγκόσμια αλλαγή, ξοδεύοντας εκατομμύρια για να μεταφέρουν ανθρώπους από την Ασία και την Αφρική στην Ευρώπη.

«Μερικοί άνθρωποι φαντάζονται έναν κόσμο χωρίς σύνορα. Ο George Soros και οι ΜΚΟ προωθούν αυτή την ιδέα. Αυτή η καλοπροαίρετη αλλά στην καλύτερη περίπτωση αφελής προσέγγιση και στη χειρότερη περίπτωση επικίνδυνη, θα είναι το τέλος των παραδοσιακών πολιτισμών, του τρόπου ζωής και των εθνών» είπε με νόημα ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας.

Εχθές 22 και σήμερα 23 Σεπτεμβρίου, διεξάγεται στη Μόσχα ένα σημαντικό συνέδριο για την μεταναστευτική κρίση, με τίτλο: «Μεταναστευτική κρίση: διεθνής συνεργασία και εθνικές στρατηγικές».

Σύμφωνα με τον Ρώσο αντιπρόσωπο στην ΕΕ Vladimir Chizhov που μίλησε στο Sputnik, η συνεργασία και η ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ ΕΕ και Ρωσίας, σχετικά με τις μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές, συνεχίζεται αν και μειωμένη.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου