Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016

Πάνος Καμμένος από τη ΔΕΘ: σύντομα η ανακήρυξη της ΑΟΖ

Σε μια πολύ σημαντική γεωπολιτική ανακοίνωση προχώρησε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, σε σχέση με την Ελληνική ΑΟΖ. Όπως όμως διευκρίνισε, μίλησε ως κυβερνητικός εταίρος και πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και όχι ως Υπουργός Άμυνας.

Ο κ. Καμμένος θεωρεί πως η αποσταθεροποίηση της Τουρκίας ευνοεί την Ελλάδα, καθώς η Τουρκία οδηγείται στο να γίνει ένα νέο Ιράν, με τις γυναίκες να φοράνε μπούρκα.

Η Ελλάδα αναβαθμίζεται στην περιοχή, καθώς το ενεργειακό κέντρο μετατοπίζεται προς τον βορρά, από την Σαουδική Αραβία στη Μοσούλη και την δημιουργία αγωγών που έχουν ως κέντρο διασταύρωσης την βόρεια Ελλάδα, οι οποίοι συνδυάζονται μεταξύ τους.

Μέχρι να ολοκληρωθούν οι αγωγοί αυτοί, το φυσικό αέριο θα μεταφέρεται υγροποιημένο σε σταθμούς βάσεις της βορείου Ελλάδος, στην Αλεξανδρούπολη και στην Καβάλα, όπου βρίσκεται ο Πρίνος που αποτελεί μια τεράστια φυσική αποθήκη. Από εκεί το φυσικό αέριο θα μπορεί να μεταφερθεί στην Ευρώπη και τα Βαλκάνια.

Ταυτόχρονα, είπε ο Πάνος Καμμένος, θα πρέπει να ξεκινήσει η εκμετάλλευση των πετρελαίων στην Ελλάδα. Για να γίνει όμως αυτό, πρόσθεσε, προϋπόθεση είναι η ΑΟΖ.



Ο κ. Καμμένος τόνισε πως ο Πρωθυπουργός και ο Υπουργός Εξωτερικών έχουν κάνει θαυμάσια δουλειά στο θέμα αυτό, ενώ στο Υπουργείο Άμυνας έχουν λυθεί τα προβλήματα του παρελθόντος, ιδίως με την Αίγυπτο. Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ δήλωσε πως είναι βέβαιος πως μέσα στο προσεχές διάστημα, με την ανακήρυξη των Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών, θα υπάρξει η δυνατότητα εκμετάλλευσης των Ελληνικών κοιτασμάτων.

Η ανακήρυξη των ΑΟΖ θα δώσει την δυνατότητα δημιουργίας μιας ασφαλούς περιοχής μεταξύ Σουέζ, Κύπρου, Κρήτης, Μάλτας και Λιβύης, που είναι η περιοχή από όπου γίνεται η παράνομη διακίνηση πετρελαίου από το Ισλαμικό Κράτος και επίσης διακινούνται τα όπλα προς το Ισλαμικό Κράτος.

Τέλος, ο κ. Καμμένος θεωρεί πως είναι προς το συμφέρον και της Δύσης, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ, της Ρωσίας και των χωρών που είναι θύματα της τρομοκρατίας, η δημιουργία των ΑΟΖ και η επέκταση του αμυντικού δόγματος της Ελλάδας με κύρια βάση στη Σούδα, ώστε να δοθεί η δυνατότητα εκμετάλλευσης του υποθαλάσσιου πλούτου της χώρας.

Δείτε το πεντάλεπτο βίντεο με τις δηλώσεις του Πάνου Καμμένου για την ΑΟΖ:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου