Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

Η Γερμανία θα επιστρέψει στις χώρες τους 100.000 αλλοδαπούς

Περίπου 100.000 αλλοδαποί που το αίτημά τους για παροχή ασύλου απορρίφθηκε από την Γερμανία, αναμένεται να επιστρέψουν στις χώρες καταγωγής του, σύμφωνα με ανακοίνωση της Γερμανίδας Καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Γερμανικής εφημερίδας Welt, που αναδημοσιεύει το RT, η κ. Μέρκελ δήλωσε πως αναμένεται οι μισοί από τους αλλοδαπούς να επιστρέψουν στις πατρίδες τους διά της βίας!

Μιλώντας την Παρασκευή σε περιφερειακό συνέδριο του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος στο Neumünster, η Γερμανίδα Καγκελάριος είπε πως περίπου 60.000 από όσους απελαθούν θα επιστρέψουν στις χώρες τους μέσω προγραμμάτων εθελοντικής επιστροφής, ενώ περίπου το ένα τρίτο θα αντιμετωπίσει υποχρεωτική απέλαση.

Σε όσους επιστρέψουν στις πατρίδες τους μέσω προγραμμάτων επαναπατρισμού, θα δοθεί αεροπορικό εισιτήριο και ένα χρηματικό ποσό (που δεν προσδιορίστηκε) ώστε να μπορούν να ξεκινήσουν και πάλι τη ζωή τους.

Μιλώντας ειδικά για το Αφγανιστάν, η κ. Μέρκελ σημείωσε πως «δεν γίνεται όλοι οι νέοι να έρθουν από το Αφγανιστάν στην Γερμανία».

Η Άγκελα Μέρκελα επίσης ζήτησε από τα ομόσπονδα κρατίδια της χώρας να υλοποιήσουν το μερίδιό τους στην διαδικασία.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Άγκελα Μέρκελ (που θα είναι υποψήφια για την καγκελαρία για τέταρτη φορά) έχει τονίσει την ανάγκη για επαναπατρισμό όσων η αίτηση ασύλου έχει απορριφθεί.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, μιλώντας τον Σεπτέμβριο σε συντηρητικά μέλη του κοινοβουλίου, η Γερμανίδα καγκελάριος είχε πει:
«το πιο σημαντικό θέμα στους προσεχείς μήνες είναι ο επαναπατρισμός, ο επαναπατρισμός και ακόμη μια φορά ο επαναπατρισμός».

Η Άγκελα Μέρκελ έχει δεχθεί τα πυρά των πολιτικών της αντιπάλων, αλλά και κάποιων συμμάχων της, εξαιτίας της εφαρμογής της πολιτικής των ανοιχτών θυρών για όσους προσπαθούν να ξεφύγουν από τον πόλεμο και την πολιτική δίωξη.

Περισσότεροι από 1.000.000 αλλοδαποί έφτασαν στην Γερμανία το 2015 και αιτήθηκαν άσυλο. Μέσα στο 2015 επαναπατρίστηκαν 21.000 άνθρωποι, των οποίων απορρίφθηκε η αίτηση ασύλου, ενώ 35.000 επαναπατρίστηκαν στους 7 πρώτους μήνες του 2016, σύμφωνα με ενημέρωση του υπουργικού συμβουλίου από τον Υπουργό Εσωτερικών Thomas de Maiziere.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου