Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016

Σόιμπλε: Οι Έλληνες ζουν πάνω από τις δυνατότητές τους

Ξεπέρασε και τον εαυτό του ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, καθώς ακόμη και σήμερα, θεωρεί πλούσιους τους Έλληνες και θέλει να τους κάνει ακόμη πιο φτωχούς με σκληρή λιτότητα και πλήρη εφαρμογή των μνημονίων, ενώ αποκλείει μείωση του εξωπραγματικού χρέους της Ελλάδας.

Μιλώντας στο 26 Ευρωπαϊκό Τραπεζικό Συνέδριο της Φρανκφούρτης, ο Υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας είπε:
«Η Ελλάδα δεν θα έχει κανένα πρόβλημα με την εξυπηρέτηση του χρέους της τα επόμενα 10 χρόνια».

«Η Ελλάδα δεν εφαρμόζει τις μεταρρυθμίσεις στη δημόσια διοίκηση, στα εργασιακά και τους κανόνες οι οποίοι διέπουν την αγορά της, όσες μεταρρυθμίσεις δηλαδή συμβάλουν στην ανάπτυξη της Ελληνικής οικονομίας και για τις οποίες έχει δεσμευτεί για ίδιο το συμφέρον της» τόνισε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Για τους Έλληνες, ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών θεωρεί ότι «ζουν πάνω από τις δυνατότητές τους. Σε σχέση με το ΑΕΠ τους, έχουν σημαντικά υψηλότερες κοινωνικές παροχές και συντάξεις από ό,τι για παράδειγμα οι Γερμανοί πολίτες. Αυτό το επίπεδο ζωής δεν θα μπορούσε να το εξασφαλίσει η Ελλάδα με τις δικές της δυνάμεις στο ορατό μέλλον».

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε τάχθηκε και πάλι κατά της διαγραφής του Ελληνικού χρέους, όπως ζητά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, διότι κατά την άποψή του δεν θα συμβάλλει στην ανάπτυξη της Ελλάδας:
«Ιδίως με διαγραφή χρέους δεν θα επιτευχθεί (σ.σ. ανάπτυξη). Θα συμβεί το αντίθετο από το επιθυμητό».

«Αν γίνει διαγραφή χρέους τότε ο Έλληνας Υπουργός Οικονομικών δεν θα κάνει πλέον τις μεταρρυθμίσεις για τις οποίες έχει δεσμευτεί. Με αυτό τον τρόπο δεν προσφέρουμε στην Ελλάδα αυτό που λέμε εμείς καλή υπηρεσία» κατέληξε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Στο συνέδριο της Φρανκφούρτης συμμετείχαν ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, ο πρόεδρος της Μπούντεσμπανκ Γενς Βάιντμαν και οι επικεφαλής της Deutsche Bank και της Commerzbank.

Θυμίζουμε πως στην προτροπή του Μπάρακ Ομπάμα για μείωση του Ελληνικού χρέους, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είχε δηλώσει στην εφημερίδα Handelsblatt πως «όποιος πει τώρα, σας απαλλάσσουμε από χρέη, προσφέρει κακή υπηρεσία στην Ελλάδα».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου