Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017

Η Τουρκία απέτρεψε 422 παράνομους μετανάστες να φτάσουν στην Ελλάδα!

422 παράνομους μετανάστες απέτρεψε η Τουρκική αστυνομία την περασμένη εβδομάδα να φτάσουν στα Ελληνικά, σύμφωνα με το Τουρκικό Υπουργείο Εσωτερικών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που προβάλει το Τουρκικό πρακτορείο Anadolu, σε επιχειρήσεις από τις 27 Ιανουαρίου μέχρι τις 3 Φεβρουαρίου, η Τουρκική ακτοφυλακή συνέλαβε 56 παράνομους μετανάστες που προσπαθούσαν να φτάσουν στην Κω, έχοντας ξεκινήσει από την Αλικαρνασσό (Μποντρούμ για τους Τούρκους).

Επίσης, άλλοι 85 παράνομοι μετανάστες συνελήφθησαν ανοιχτά της Χίου, έχοντας ξεκινήσει από το Τσεσμέ.

Σε διάφορα περιστατικά, 281 παράνομοι μετανάστες εντοπίστηκαν στη θάλασσα του Μαρμαρά και την Μεσόγειο, σύμφωνα με το Τουρκικό Υπουργείο Εσωτερικών.

Οι δυνάμεις ασφαλείας συνέλαβαν τουλάχιστον 6 ανθρώπους που κατηγορούνται ως λαθρέμποροι – διακινητές παράνομων μεταναστών.

Χιλιάδες άνθρωποι προχώρησαν στην επικίνδυνη προσπάθεια του διάπλου του Αιγαίου, στην προσπάθειά τους να φτάσουν στην Ελλάδα, πριν πάνε στην βόρεια και δυτική Ευρώπη.

Το 2016, 429 παράνομοι μετανάστες και πρόσφυγες έχασαν τη ζωή τους στην προσπάθειά τους να διασχίσουν την θάλασσα μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας σύμφωνα με τον διεθνή οργανισμό μετανάστευσης.

Περισσότερο από 1 εκατομμύριο πρόσφυγες και παράνομοι μετανάστες ταξίδεψαν από την Τουρκία στην Ελλάδα πριν την εφαρμογή της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας τον περασμένο Μάρτιο.

Η συμφωνία επιτρέπει την επιστροφή παράνομων μεταναστών στην Τουρκία από την Ελλάδα και την ανταλλαγή τους με πρόσφυγες από την Συρία που θα εγκατασταθούν κάπου στην ΕΕ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου