Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

Σοβαρά επεισόδια ξέσπασαν στην Σουηδία

Ήξερε κάτι περισσότερο ή απλώς μίλησε για το αναμενόμενο ο Ντόναλντ Τραμπ πριν λίγες ημέρες, όταν κατηγόρησε τους μετανάστες για την αύξηση της εγκληματικότητας στην Σουηδία;

Μετά την ομιλία του Αμερικανού Προέδρου, παραλίγο να ξεσπάσει διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ ΗΠΑ και Σουηδίας, αλλά τελικά ο αντιπαθής για τα παγκόσμια νεοταξίτικα μέσα μαζικής ενημέρωσης Ντόναλντ Τραμπ, επιβεβαιώθηκε!

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Σουηδικής Αστυνομίας, περίπου στις 8 το βράδυ της Δευτέρας, ξέσπασαν σοβαρές ταραχές στο προάστιο Rinkeby της Στοκχόλμης, όταν η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη υπόπτου για ναρκωτικά στο μετρό της περιοχής.



Τότε, πλήθος από 30 ως 50 (άλλοι κάνουν λόγο για 70) άτομα επιτέθηκε στους αστυνομικούς με πέτρες, τραυματίζοντας τουλάχιστον έναν. Ένας φωτορεπόρτερ επίσης χτυπήθηκε άγρια από τουλάχιστον 10 ταραχοποιούς.

Το αποτέλεσμα των ταραχών ήταν τουλάχιστον 10 καμένα αυτοκίνητα, κατεστραμμένα καταστήματα, ένας σπασμένος σταθμός του μετρό και φωτιές στους δρόμους.

Η αστυνομία ζήτησε ενισχύσεις, ενώ ρίχθηκαν προειδοποιητικές βολές για να διαλυθεί το μαινόμενο πλήθος. Οι ταραχές συνεχίστηκαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης.

Τελικά έγιναν τουλάχιστον τρεις συλλήψεις και σύντομα θα απαγγελθούν κατηγορίες για επίθεση σε αστυνομικό, ταραχές και καταστροφές.



Η περιοχή που συνέβη το περιστατικό είναι γνωστή για την υψηλή εγκληματικότητα, αλλά και για τα υψηλά ποσοστά μεταναστών που ζουν εκεί.

Το Rinkeby είναι γνωστό για τις ταραχές που ξέσπασαν εκεί το 2013, όταν επί μία εβδομάδα μαίνονταν οι ταραχές και κάηκαν σχολεία και ένα αστυνομικό τμήμα. Οι ταραχές ξέσπασαν όταν η αστυνομία πυροβόλησε έναν άνδρα που περιφερόταν κρατώντας μαχαίρι.

Επίσης, τον Ιανουάριο του 2016, μία 22χρονη κοπέλα δολοφονήθηκε στο κέντρο ασύλου όπου εργαζόταν. Το περιστατικό ανάγκασε την κυβέρνηση να μειώσει τον αριθμό των μεταναστών που κατευθύνονται στη χώρα.

Τα τελευταία χρόνια η Σουηδία έχει δεχτεί τους περισσότερους κατ’ αναλογία μετανάστες, ενώ έχει χορηγήσει άσυλο σε 101.025 ανθρώπους από το 2012 ως το 2015. Το 2015, περισσότεροι από 160.000 άνθρωποι από την Συρία, το Ιράκ και το Αφγανιστάν έφτασαν στην Σουηδία αναζητώντας άσυλο.

Με πληροφορίες από τα: Russia Today, CNN, Washington Post, New York Times, SVT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου