Τρίτη 11 Απριλίου 2017

Πιθανή αναστολή των Ρωσικών πτήσεων τσάρτερ προς Τουρκία

Οι Ρωσικές πτήσεις τσάρτερ προς την Τουρκία ίσως ανασταλούν εξαιτίας της πολύπλοκης πολιτικής κατάστασης στην Τουρκία, σύμφωνα με πληροφορίες από τη Ρωσία.

Οι σχέσεις Ρωσίας και Τουρκίας μπορεί φαινομενικά να καλυτέρεψαν, αλλά σίγουρα δεν διανύουν την καλύτερη περίοδό τους. Για την συνεχιζόμενη κρίση στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, παρά την καλυτέρευσή τους, σας είχαμε ενημερώσει με τα άρθρα Ψυχραίνουν ξανά οι σχέσεις Τουρκίας – Ρωσίας; και Ρήξη στις σχέσεις Ρωσίας – Τουρκίας εξαιτίας των σιτηρών.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του πρακτορείου TASS οι Ρωσικές αεροπορικές εταιρείες έλαβαν προειδοποίηση από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας (Rosaviatsia) για πιθανή αναστολή των πτήσεων τσάρτερ προς την Τουρκία, εξαιτίας της περίπλοκης πολιτικής κατάστασης στην Τουρκία.

Μέσα από το κείμενο της επιστολής της Rosaviatsia γίνεται σαφές προς τις εταιρείες ότι πρέπει να λάβουν συγκεκριμένα μέτρα όταν θα σχεδιάζουν τα προγράμματα πτήσεων τσάρτερ.

Τον Οκτώβριο του 2015 η Ρωσία είχε αναστείλει και πάλι τις πτήσεις τσάρτερ προς την Τουρκία, εξαιτίας της κατάρριψης του Ρωσικού μαχητικού από Τουρκικά μαχητικά στη Συρία.

Τον Αύγουστο του 2016, μετά την δημόσια συγγνώμη του Τούρκου Προέδρου για το περιστατικό και κατόπιν διαπραγματεύσεων, άρχισε η εξομάλυνση των σχέσεων των δύο χωρών, που περιλάμβανε την επιθεώρηση των μέτρων ασφαλείας στα Τουρκικά αεροδρόμια και έκθεση της κατάστασης προς την Ρωσική κυβέρνηση. 


Έτσι, στις 28 Αυγούστου 2016, ο Πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντιμίτρι Μεντβέντεβ υπέγραψε την άρση της απαγόρευσης πτήσεων τσάρτερ προς την Τουρκία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου