Σάββατο, 22 Απριλίου 2017

Έκθεση του State Department «καίει» τους τουρκόψυχους στη Θράκη

Νέο Αμερικανικό «χαστούκι» για τους πράκτορες της Άγκυρας και τα βρόμικα σχέδιά τους στην Ελληνική Θράκη! Όμως έμμεσα αναγνωρίζουν Τουρκική μειονότητα στη Θράκη!

Έκθεση-κόλαφος του State Department των ΗΠΑ αποκαλύπτει όλη την αλήθεια για τους πράκτορες της Τουρκίας στη Θράκη! Η εν λόγω έκθεση αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελληνική Θράκη, συντάσσεται κάθε χρόνο και η τελευταία -για το 2016- «καίει» τους τουρκόψυχους, με αποτέλεσμα να έχει προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων.

Παρά τις προσπάθειες για στενές σχέσεις με υψηλόβαθμα στελέχη της Αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα, φαίνεται ότι οι ανθέλληνες δεν έχουν καταφέρει να πείσουν με τα ψέματά τους τούς Αμερικανούς. Σε αυτό το πλαίσιο φέτος η τουρκόψυχη Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης (ABTTF) απέστειλε επιστολή-απάντηση στην Αμερικανική έκθεση, στην οποία γίνεται προσπάθεια να αντικρούσουν τα... τέρατα που τους καταλογίζουν οι Αμερικανοί παρατηρητές.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Δημοκρατία, στην έκθεση σημειώνεται: 

«Οι Τούρκοι της Δ. Θράκης επιβάλλουν πιέσεις σε Πομάκους και Ρομά, στην προσπάθεια να τους επηρεάσουν». 

Στην επιστολή, χωρίς κανένα απολύτως επιχείρημα, απλώς γίνεται αναφορά στην ύπαρξη τουρκικής μειονότητας και αναφέρεται ότι «ο ισχυρισμός αυτός δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα». Τόσο πειστικά!
 

Σε άλλο σημείο της επιστολής των πρακτόρων, που προσπαθούν να παρουσιάσουν την Ελλάδα σαν τριτοκοσμική χώρα, η ABTTF τολμά να γράψει για «νομικές διαδικασίες που έχουν μετατραπεί σε όργανο για απειλή και εκφοβισμό της τουρκικής κοινότητας». Τα παραδείγματα που επικαλείται είναι η σύλληψη του Δημάρχου Ιάσμου Ισμέτ Καδή για παράνομη χρήση του υπηρεσιακού αυτοκινήτου του, την έξωση του ψευδομουφτή Ιμπραήμ Σερήφ από το βακουφικό ακίνητο, διαδικασία την οποία φυσικά κίνησε ο νόμιμος μουφτής του Ελληνικού κράτους (καθώς ο ψευδομουφτής παρέμενε εκεί υπό τη μορφή κατάληψης) και τη μήνυση της Χρυσής Αυγής κατά του τουρκόφιλου κόμματος DEB. Φυσικά όμως δεν δίδεται καμία απάντηση στην έκθεση των Αμερικανών όσον αφορά τα όπλα που βρέθηκαν στο τζαμί της Ηλιόπετρας...

«Στις τάξεις των πρακτόρων έχει προκληθεί πανικός, καθώς έχει πέσει πολύ μεγάλο βάρος στην προσπάθειά τους να... πείσουν διεθνείς οργανισμούς και κυβερνήσεις, παρουσιάζοντας μια εντελώς ψευδή κατάσταση στη Θράκη. Οι Αμερικανοί αποτελούν το... κερασάκι στην τούρτα, ώστε να καταφέρουν τα βρόμικα σχέδιά τους» αναφέρει πρώην στρατιωτικός, βαθύς γνώστης της κατάστασης, στην εφημερίδα Δημοκρατία.Σχόλιο cosmostatus: εάν οι τουρκόφωνοι μουσουλμάνοι της Θράκης αποκαλούνται Τούρκοι από τους Αμερικανούς, τότε υπάρχει παραβίαση της συνθήκης της Λωζάννης και η εξέλιξη αυτή εξυπηρετεί τις Τουρκικές επιδιώξεις για αναγνώριση Τουρκικής και όχι Μουσουλμανικής μειονότητας στην Ελλάδα. Είναι ενήμερο το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών για την έκθεση του State Department και πως έχει αντιδράσει στην αναγνώριση από την Αμερικανική πλευρά της ύπαρξης Τουρκικής μειονότητας στη Θράκη;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου