Παρασκευή 21 Απριλίου 2017

Όπλο ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας ανέπτυξαν οι Τούρκοι

Η Τουρκική βιομηχανία όπλων προχωρά με γοργά βήματα στον 21 αιώνα, δημιουργώντας όπλα που βασίζονται σε ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία και όχι σε «σφαίρες».

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Hurriyet, η Τουρκική εταιρεία ASELSAN ανέπτυξε ένα σύστημα βολής ηλεκτρομαγνητικής σφαίρας που ονομάζεται Railgun. Η ταχύτητα της βολής του όπλου είναι εξαπλάσια της ταχύτητας του ήχου.

Η συγκεκριμένη ηλεκτρομαγνητική τεχνολογία έχει σχεδιαστεί για χρήση στο πυροβολικό και μπορεί να δράσει αποτελεσματικά σε απόσταση 300 χιλιομέτρων με ταχύτητα προσβολής 2000-2500 m/s. Το όπλο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως όπλο αεράμυνας υψηλής απόδοσης κατά των υπαρχουσών απειλών.

Η εταιρεία ASELSAN διεξήγαγε την πρώτη ζωντανή δοκιμή του όπλου μεταξύ 26 και 29 Δεκεμβρίου 2016. Όπως ανακοινώθηκε, η εταιρεία συνεχίζει να εργάζεται και θα παρουσιάσει το πρωτότυπο όπλο στην διεθνή έκθεση αμυντικού υλικού IDEF 2017 στην Κωνσταντινούπολη, μεταξύ 9 και 12 Μαΐου 2017.

Χάρη στην υψηλή ενέργεια ρύγχους και την ταχύτητα των 2000-2500 m/s με δραστικό βεληνεκές τα 300km, το Κανόνι Ηλεκτρομαγνητικού Συστήματος πιστεύεται πως θα αποτελέσει αμυντικό όπλο κατά αεροπορικών επιδρομών, με μεγάλη αποτελεσματικότητα κατά των σύγχρονων απειλών.

Το Κανόνι Ηλεκτρομαγνητικού Συστήματος φέρνει σημαντικά τεχνολογικά πλεονεκτήματα στην μάχη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πολλαπλούς ρόλους και αποστολές και σε τεχνολογίες έξυπνων όπλων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου