Τετάρτη 5 Απριλίου 2017

Η επόμενη φάση της επιχείρησης «Ασπίδα του Ευφράτη» θα περιλαμβάνει τη Συρία και το Ιράκ

Σε συνέντευξή του στην Τουρκική τηλεόραση εχθές το βράδυ, ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως οι επόμενες φάσεις της στρατιωτικής επιχείρησης «Ασπίδα του Ευφράτη» θα είναι διευρυμένες και θα περιλαμβάνουν την καταπολέμηση των «τρομοκρατών» στην Συρία και το Ιράκ.

Μιλώντας στο δίκτυο NTV, ο Τούρκος Πρόεδρος περιέγραψε την επιχείρηση Ασπίδα του Ευφράτη ως το πρώτο σκέλος της δράσης της Τουρκίας στην καταπολέμηση τη τρομοκρατίας. Θυμίζουμε πως στις 29 Μαρτίου ανακοινώθηκε η αποχώρηση των Τουρκικών στρατευμάτων από τη Συρία και η «ολοκλήρωση» της επιχείρησης.

Όμως, όλοι γνωρίζουν πως η Τουρκική αποχώρηση από τη Συρία έχει να κάνει με την απαίτηση των Κούρδων της Συρίας για αποχώρησή τους, ώστε να δεχτούν να πολεμήσουν με αεροπορική κάλυψη των Ρώσων και Αμερικανικά όπλα για την απελευθέρωση της Ράκκα από το Ισλαμικό Κράτος.

Όπως είπε ο Τούρκος Πρόεδρος, η μελλοντική επιχείρηση δεν θα περιέχει μόνο τη Συρία, αλλά και το Ιράκ, καθώς υπάρχουν τα θέματα του Tal Afar και του Sinjar στο Ιράκ. Επίσης, ο Ερντογάν επισημοποίησε το «ενδιαφέρον» της Τουρκίας για την Μοσούλη κα τους Τουρκμένους που ζουν εκεί.

Ο Ερντογάν είπ πως η κατάσταση χειροτέρεψε στην Ιρακινή περιοχή Sinjar, λέγοντας πως η πόλη θα γίνει η «δεύτερη Qandil» για τους «τρομοκράτες» του PKK, αναφερόμενος στα αρχηγεία του PKK στα Ιρακινά βουνά της περιοχής Qandil.
«Υπάρχουν περίπου 2.500 τρομοκράτες του ΡΚΚ που προσπαθούν να δημιουργήσουν μια νέα Qandil» είπε ο Τούρκος Πρόεδρς.

Το ΡΚΚ δημιούργησε προπύργιο στην περιοχή, στα βορειοανατολικά βουνά της επαρχίας Νινευή, από την ώρα που εκδίωξαν το Ισλαμικό Κράτος οι Πεσμεργκά και οι τοπικές δυνάμεις που έδρασαν υπό τον Αμερικανικό συνασπισμό.

Η Τουρκία έχει εκφράσει την ανησυχία της για την παρουσία του PKK στην επαρχία Sinjar και θα λάβει μέτρα, όπως την ανάπτυξη στρατιωτών, ώστε να τους αποτρέψουν από το να δημιουργήσουν βάση στην περιοχή.

Ο Ερντογάν επίσης προειδοποίησε πως η Σιιτική τρομοκρατική οργάνωση Hashd al-Shaabi ενεργεί κυρίως ως εισβολέας και κατακτητής του Ιράκ.
«Όταν το δούμε ολοκληρωμένα, υπάρχει υποστήριξη για τον Ιρανικό και Περσικό εθνικισμό, που βασίζεται σε σέχτες στο Ιράκ. Διασπείρουν τις απόψεις τους με σεχταρισμό και τον διαδίδουν στη βάση του Περσικού εθνικισμού» δήλωσε ο Ταγίπ Ερντογάν.



Φαίνεται πως ο μεγαλοϊδεατισμός του Ταγίπ Ερντογάν και η πρόθεσή του να αναβιώσει την Οθωμανική Αυτοκρατορία, σκοντάφτει στα σχέδια των Ιρανών που θέλουν να αναβιώσουν την Περσική Αυτοκρατορία και των Σαουδαράβων που θέλουν να δημιουργήσουν χαλιφάτο, κάτι που οι ΗΠΑ έχουν αντιληφθεί…

Για το θέμα αυτό διαβάστε τα δύο πολύ καλά άρθρα:

Το Ιράν θέλει να ανασυστήσει την Περσική Αυτοκρατορία σε Μεσοποταμία και Μέση Ανατολή

Ζούμε μια τρέλα: Οι Τούρκοι θέλουν να αναβιώσουν την Οθωμανική και οι Ιρανοί την Περσική Αυτοκρατορία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου