Πέμπτη 6 Απριλίου 2017

Έρευνα: Καταρρίπτεται ο μύθος των πάρα πολλών Δημοσίων Υπαλλήλων στην Ελλάδα

Εδώ και τουλάχιστον δέκα χρόνια και ιδιαίτερα από την επιβολή του πρώτου μνημονίου, ο μεγάλος στόχος ήταν και είναι οι Έλληνες δημόσιοι υπάλληλοι, που δήθεν είναι πάρα πολλοί και πρέπει να απολυθούν.

Η έρευνα της Γαλλικής εφημερίδας Le Parisien καταρρίπτει αυτόν τον μύθο του δήθεν τεραστίου δημοσίου τομέα στην Ελλάδα και του δήθεν υπερβολικού αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων.

Σύμφωνα με την έρευνα της Γαλλικής εφημερίδας Le Parisien, παρουσιάζεται το ποσοστό του ενεργού εργατικού δυναμικού που είναι δημόσιοι υπάλληλοι, σε διάφορες χώρες.

Από την έρευνα γίνεται γνωστό πως μόνο η Ιαπωνία έχει λιγότερους δημόσιους υπαλλήλους από την Ελλάδα!

Τους περισσότερους δημόσιους υπαλλήλους διαθέτουν 2 σκανδιναβικές χώρες: η Νορβηγία με 29,3% και η Σουηδία με 26,2%.
Ακολουθεί η Γαλλία με 21,9%, όπου το ζήτημα των δημοσίων υπαλλήλων κατατάσσεται ψηλά στην προεκλογική αντιπαράθεση, αφού ο Φρανσουά Φιγιόν πιστεύει πως πρέπει να απολυθούν 500.000 εργαζόμενοι.
Στη συνέχεια κατατάσσεται η Βρετανία με 17,4% και οι ΗΠΑ με 14,6%.
Ακολουθεί η Ιταλία με 14,3%, η Ισπανία με 12,3%, η Γερμανία με 9,6%, η Ελλάδα με 7,9% και τέλος η Ιαπωνία με 6,7%.

Επομένως, μόνο το 7,9% του ενεργού εργατικού δυναμικού της Ελλάδας εργάζεται για το Ελληνικό Δημόσιο!

Σύμφωνα με την ΑΔΕΔΥ, στα τέλη του 2016 στην Ελλάδα οι μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι μαζί με τους ένστολους ήταν περίπου 567.000.

Είναι δυνατό κάποιοι ξένοι, αλλά δυστυχώς και Έλληνες πολιτικοί, να υποστηρίζουν πως πρέπει να μειωθεί ακόμη περισσότερο ο δημόσιος τομέας μέσω απολύσεων;



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου