Παρασκευή 21 Απριλίου 2017

Ρωσία και Κίνα έτοιμες για προώθηση πολιτικής λύσης στις φλεγόμενες περιοχές του πλανήτη

Η Κίνα είναι έτοιμη να εργαστεί από κοινού με τη Ρωσία για να προσφέρουν υπηρεσίες εξεύρεσης πολιτικής λύσης στην φλεγόμενες περιοχές του πλανήτη, όπως η Συρία και η Βόρειος Κορέα, δήλωσε σήμερα ο Κινέζος Υπουργός Εξωτερικών Γουάνγκ Γι.

Όπως μεταδίδει το Sputnik, ο Κινέζος Υπουργός Εξωτερικών μίλησε μαζί με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ στην Αστάνα του Καζακστάν και είπε:
«Είμαστε έτοιμοι, μαζί με τους Ρώσους εταίρους μας, να ενδυναμώσουμε την στρατηγική συνεργασία και να προσπαθήσουμε να φέρουμε τη διεθνή σταθερότητα, να διευθετήσουμε με πολιτικό τρόπο την κατάσταση στα hot spot».

Ο Κινέζος Υπουργός Εξωτερικών επίσης δήλωσε πως η Κίνα ψήφισε υπέρ της πρότασης της Ρωσίας στον διεθνή οργανισμό απαγόρευσης των χημικών όπλων, ώστε να διεξαχθεί έρευνα για την χρήση των χημικών στην Ιντλίμπ της Συρίας.

«Επίσης, λάβαμε υπόψη το γεγονός πως υπερασπιστήκαμε τη θέση της ειρηνικής διευθέτησης μέσω διαλόγου στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ της εκτόξευσης πυραύλου από την Βόρειο Κορέα» πρόσθεσε ο Γουάνγκ Γι.



Αυτά συμβαίνουν την ώρα που οι ΗΠΑ φαίνονται αποφασισμένες να προβούν σε προληπτικό χτύπημα κατά των πυρηνικών εγκαταστάσεων της Βόρειας Κορέας, με απρόβλεπτες συνέπειες για τον πλανήτη, καθώς δεν μπορούν να ανεχτούν την πυρηνική απειλή κατά των εδαφών τους από μια απρόβλεπτη χώρα που βιώνει τον κομμουνιστικό παράδεισο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου