Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

Διπλωματικές πρωτοβουλίες σε εξέλιξη για το Σκοπιανό

Ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς και ο Σκοπιανός ομόλογός του Νίκολα Ποπόφσκι, συναντήθηκαν στο περιθώριο της Διάσκεψης των Υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε. που πραγματοποιήθηκε στη Λετονία.

Ο επικεφαλής της Ελληνικής Διπλωματίας επανέλαβε τις πάγιες θέσεις της Ελληνικής πλευράς στο ζήτημα της ονομασίας της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, υπογραμμίζοντας, ότι η Ελλάδα έχει προβεί σε σημαντικές κινήσεις προς την κατεύθυνση μιας κοινά αποδέκτης σύνθετης ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό, για κάθε χρήση, εσωτερική και διεθνή (erga omnes).

Ο Έλληνας υπουργός επισήμανε ότι το πραγματικό πρόβλημα πίσω από το ζήτημα της ονομασίας είναι αυτό του αλυτρωτισμού.
Μάλιστα, για να αντιμετωπισθεί η αλυτρωτική πολιτική, ο κ. Κοτζιάς δήλωσε στον κ. Ποπόφσκι, ότι προτίθεται να προτείνει στην κυβέρνηση της FYROM την υιοθέτηση Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.

Ίσως όμως ο νέος και πολύ ορεξάτος Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών θα έπρεπε να θυμίσει στους Σκοπιανούς ηγέτες πως η χώρα τους μέχρι το 1945 ονομαζόταν Βαρντάρσκα και καλό θα ήταν να επιστρέψει στο αρχικό της όνομα, ώστε να απολαύσει τα οφέλη της φιλίας και της συνεργασίας με την Ελλάδα ο λαός της χώρας τους.



1 σχόλιο:

  1. Επειδή πίσω από αυτούς τους γύφτους υπάρχουν πολλά πλοκάμια, που φθάνουν και στην Ελλάδα,το θέμα θέλει λεπτούς χειρισμούς, αλλά χωρίς υποχωρήσεις.Τόσα χρόνια κρύβαμε το κεφάλι μας στην άμμο, σαν την στρουθοκάμηλο. Η μοναδική συνέπεια αυτής της διπλωματικής μας στάσης ήταν και είναι να έχουμε τα πισινά μας συνεχώς εκτεθημένα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή