Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2015

Ένωση 133 χωρών εναντίον της Νέας Τάξης Πραγμάτων

Τα Αμερικανικά κι Ευρωπαϊκά ΜΜΕ έκαναν τα πάντα ώστε να εξαφανιστεί αυτή η είδηση! Εκείνο που είναι πλέον φανερό, είναι πως στο παιχνίδι της απόκρυψης ειδήσεων έχουν μπει πολιτικά κόμματα και κινήματα που δήθεν εκφράζουν την ρεαλιστική αριστερά.

Επίσης αποκαλύφθηκε ο ρόλος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, στην υπηρεσία των τραπεζιτών και έχουν μπει μπροστά εξαγορασμένα κόμματα δήθεν ανανεωτικής ή ρεαλιστικής αριστεράς.

Στις 14 και 15 Ιουνίου 2015, στην Σάντα Κρουζ της Σιέρα, στη Βολιβία, συγκεντρώθηκαν 133 ηγέτες κι αντιπρόσωποι χωρών (μεταξύ αυτών η Κίνα και η Ινδία), όπου αποφάσισαν τη δημιουργία μιας συμμαχίας εναντίον της Νέας Τάξης πραγμάτων, των ΗΠΑ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της σκιώδους παγκόσμιας κυβέρνησης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, όπως και του ρόλου του ΟΗΕ.

Ενάντια σ' όλους αυτούς, συντονίζουν τις δυνάμεις τους οι 133 χώρες που επισήμως έχουν ονομαστεί Ομάδα των 77 και της Κίνας, αν και στην πραγματικότητα συμμετέχουν 113 χώρες.

Οι πρόεδροι της Βενεζουέλας Νικολά Μαδούρο, του Ισημερινού Ραφαέλ Κορρέα, ο Ραούλ Κάστρο με μια χαρισματική οικονομική ανάλυση έθεσαν ωμά το ζήτημα:
«Είναι αναγκαίο να αναζητήσουμε μια νέα οικονομική και χρηματοδοτική πολιτική, έξω από τον έλεγχο των υπερασπιστών του νεοφιλελευθερισμού, το ΔΝΤ, την Παγκόσμια Τράπεζα και τον παγκόσμιο οργανισμό εμπορίου που προσπαθούν να μας διαιρέσουν».

Επισημάνθηκε στη Σύνοδο των 133 χωρών, η επίθεση που δέχονται από τις ΗΠΑ και τη μυστική υπηρεσία της την CIA, δημοκρατικά εκλεγμένες κυβερνήσεις και χώρες, όπως το πραξικόπημα στην Ουκρανία, η επίθεση στη Συρία κ.ο.κ.

Ο πρόεδρος της Βολιβίας Έβο Μοράλες, έστειλε σαφές μήνυμα (Το είδαμε μόνο στους Times of India):
«Αν ο Ομπάμα συνεχίσει τις επιθέσεις εναντίον του λαού της Βενεζουέλας, είμαι σίγουρος πως μπροστά σ' αυτές τις προβοκάτσιες κι επιθέσεις, η Βενεζουέλα κι η Λατινική Αμερική, θα είναι ένα δεύτερο Βιετνάμ για τις ΗΠΑ»!

Το γενικό συμπέρασμα αυτής της Συνόδου Ανεξαρτησίας είναι η θέληση λαών και δημοκρατικών κυβερνήσεων να ενώσουν τις δυνάμεις τους απέναντι στη επικρατούσα σημερινή «παγκόσμια τάξη» και να επισημάνουν πως «η σημερινή αδικία και εκμετάλλευση όχι μόνον δεν είναι νόμιμη, αλλά είναι και ανήθικη»!Συνάκτης: Νίκος Κλειτσίκας για το press-gr.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου