Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

Αντιρατσιστές ή επικίνδυνοι ανθέλληνες;

Ανάμεικτα συναισθήματα έχει προκαλέσει η φωτογραφία που κυκλοφόρησε τις τελευταίες ημέρες στο διαδίκτυο, με μαθητές από ΕΠΑΛ της Πρέβεζας, που περιχαρείς σχηματίζουν με τα χέρια τους τον Αλβανικό αετό, σύμβολο του αλυτρωτισμού των Αλβανών και της ιδέας της «Μεγάλης Αλβανίας».



Η «Μεγάλη Αλβανία» που περιλαμβάνει την Ήπειρο και την Κέρκυρα…

Οι μαθητές θέλησαν να στείλουν αντιρατσιστικό μήνυμα, όπως δήλωσαν, καθώς κάθε φορά που Αλβανικής καταγωγής αθλητές σχηματίζουν τον Αλβανικό αετό σε κάποιο γήπεδο, ξεσπάει θύελλα αντιδράσεων.





Περιστατικά σαν αυτό σημειώθηκαν από τον Κασάμι του Ολυμπιακού, τον Λίλα του Πας Γιάννενα, τον Κονέ της Εθνικής Ελλάδας, αλλά και από φαντάρους Αλβανικής καταγωγής στον Ελληνικό, τον Ελβετικό και άλλους Ευρωπαϊκούς στρατούς.

Για το περιστατικό με τους Έλληνες(;) στρατιώτες που σχημάτισαν τον Αλβανικό αετό φορώντας στολή, σας είχαμε ενημερώσει αμέσως από το cosmostatus.
http://cosmostatus.blogspot.gr/2015/06/blog-post_41.html

Οι μαθητές από το ΕΠΑΛ της Πρέβεζας θέλησαν να δείξουν τις αρμονικές, άψογες και φιλικές σχέσεις που διέπουν τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς στο σχολείο.

Μα φυσικά και οι σχέσεις είναι φιλικές και άψογες!
Δεν θα μπορούσαν να είναι διαφορετικές, στην χώρα που γέννησε την φιλοξενία.

Κάποιοι όμως μπερδεύουν τους επικίνδυνους εθνικιστές με τους οικονομικούς μετανάστες και την ιδέα που κυκλοφορεί μεταξύ πολλών εξ αυτών.

Όταν κάποιος Έλληνας μιλήσει για Ελλάδα και τα δικαιώματα των Ελλήνων, πέφτουν οι «προοδευτικοί» να τον φάνε!
Όταν όμως οι Αλβανοί σχηματίζουν το σύμβολο του μεγαλοϊδεατισμού τους μέσα στην Ελλάδα, αυτό δεν ενοχλεί τους «προοδευτικούς».

Αλήθεια, υπήρχε ποτέ περίπτωση, να φωτογραφηθεί κάποιος Εβραίος να χαιρετά ναζιστικά, για χάρη της φιλίας των Ισραηλινών και των Γερμανών;

Μήπως σύντομα θα δούμε και φωτογραφίες Ελλήνων μαθητών από τη Θράκη, να σχηματίζουν το σήμα των γκρίζων λύκων, για να δείξουν την αρμονική συμβίωση των Χριστιανών και των Μουσουλμάνων στην περιοχή;

Λίγη περισσότερη σύνεση και προσοχή, δεν βλάπτει «σύντροφοι»…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου